Ciclism

Dubla romaneasca in Mica Bucla

Doi rutieri romani, Alexandru Ciocan (Conpet Petrolul Ploiesti) si Dan Anghelache (Dinamo Secrom), au ocupat primele doua locuri in prima etapa a Turului Ciclist al Romaniei, desfasurata, duminica, pe traseul Pitesti - Ramnicu Valcea - Targu Jiu, cu o lungime de 174 km, transmite trimisul MEDIAFAX.

Cei doi romani au reusit o evadare de peste 80 de kilometri, castigand etapa cu timpul de 4 ore, 58 de minute, 3 secunde, cu un avans de 10 minute si 40 de secunde fata de urmatorii doi sositi, bulgarul Atanas Kostov (Hemus Troyan) si belgianul de la Dinamo Pascal Baentes.

"Ma simt obosit, dar foarte fericit", a declarat dupa sosire Alexandru Ciocan, adaugand: "Ma bucur pentru obtinerea tricoului galben, pe care sper sa-l duca Anghelache pana la final. Eu am sanse mici sa-l pastrez, pentru ca nu sunt bun catarator. Pentru mine este o surpriza ca am avut un avans asa de mare, probabil ca asa s-au inteles cei din spate. In fata am tras cat am putut, mai mult Anghelache, decat eu".

Ocupantul locului secund, Dan Anghelache, l-a completat pe Ciocan spunand ca spera ca editia din acest an a Turului Romaniei sa se incheie asa cum a inceput, adica foarte bine pentru romani.

Prima etapa, al carei start festiv s-a dat din fata uzinelor Dacia Renault de la Mioveni, a fost prevazuta cu cinci catarari (Dedulesti, Milcoiu, Costesti, Piatra, Poienari), toate castigate de Dan Anghelache, si trei sprinturi (Ramnicu Valcea, Govora, Horezu), adjudecate de Alexandru Ciocan.

Astfel, la finalul etapei, toate tricourile distinctive au fost primite de rutieri de la echipe romanesti. Tricoul galben, al liderului clasamentului general, i-a revenit lui Ciocan, cel alb, pentru combativitate, l-a primit Dan Anghelache, cel rosu, al sprinterilor, il va purta moldoveanul echipei Autoconstruct, Serghei Catan, cel verde, al cataratorilor, l-a obtinut Marian Frunzeanu, iar pe cel albastru, al celui mai bun roman, l-a obtinut Mihai Malacu, de la Olimpia Delma.

Secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, Vasile Selejan, s-a declarat multumit de evolutia rutierilor romani in prima etapa. "A fost o etapa grea, din cauza lungimii mari si a caldurii. Este important ca ea a fost controlata de romani. Sper ca anul acesta sa castige turul un ciclist roman si eu as miza pe Dan Anghelache", a precizat Selejan.

Etapa a doua a Turului Romaniei, prevazuta cu trei sprinturi si doua catarari, este programata, luni, cand cei 55 de ciclisti din caravana vor parcurge traseul Targu Jiu - Petrosani - Hunedoara - Deva, cu o lungime de 146 km.

Mediafax



Dubla romaneasca in Mica Bucla