Atletism

Bianca Perie a ratat de putin podiumul la aruncarea ciocanului

Sportiva româna Bianca Perie a încheiat, vineri, pe locul patru finala probei de aruncarea ciocanului, din cadrul Campionatelor Europene de atletism de la Barcelona.

Bianca Perie a debutat în finala cu o aruncare de locul trei, 69.92 metri, pe care a îmbunatatit-o semnificativ la a doua încercare, 71.62 metri. La a treia aruncare, Bianca a reusit sa atinga 70 de metri, dar mai slab decât la precedenta, adica 70.01, fara importanta însa în acel moment, pentru ca intrase deja în finala de opt.

La urmatoarea lansare, Bianca Perie a repetat uimitor performanta precedenta, 70.01 metri, iar ultimele doua au fost depasite, punând punct unui concurs încurajator pentru multipla campioana mondiala si europeana de junioare si tineret.

Aflata la debut la un Campionat European de senioare, sportiva noastra nu a reusit sa urce pe podium, dar la doar 20 de ani, locul patru reprezinta un rezultat excelent, în perspectiva participarii la JO din 2012, unde Bianca Perie îsi doreste medalia de aur.

Medalia de aur a revenit campioanei mondiale Betty Heidler (Germania), cu o aruncare de 76.38 metri.

Ancuta Bobocel, locul 9 în finala la 3000 de metri obstacole

Atleta Ancuta Bobocel s-a clasat, vineri, pe locul 9 în finala probei de 3000 de metri obstacole, la Campionatele Europene de la Barcelona.

Bobocel a terminat cursa în 9 minute, 41 de secunde si 20 de sutimi, dupa un debut bun, în care s-a aflat în plutonul fruntas. În calificari, Ancuta Bobocel a încheiat distanta în 9:48.01 minute.

Medalia de aur a fost câstigata de rusoaica Yuliya Zarudneva, cu timpul de 9:17.57, noul record al probei la Campionatele Europene, detinut din 2006 de belarusa Alesia Turova (9:26.05 minute).

Angela Morosanu, locul cinci în finala la 400 de metri garduri

Sportiva Angela Morosanu s-a clasat, vineri, pe locul cinci în proba de 400 de metri garduri din cadrul Campionatelor Europene de atletism de la Barcelona.

Morosanu a alergat distanta de 400 de metri garduri cu timpul de 54 de secunde si 58 de sutimi, cea mai buna performanta a sezonului pentru sportiva româna.

În semifinale, Angela Morosanu a alergat în 54.67 secunde, calificându-se în finala de pe primul loc, iar în serii a avut timpul de 55.11 secunde.

Proba a fost câstigata de rusoaica Natalia Antiuh (52.92), care a stabilit si un nou record european, ea fiind urmata pe podium de bulgara Vania Stambolova (53.82) si britanica Perri Shakes-Drayton (54.18).

Delegatia României a obtinut pâna acum la editia din acest an a CE de atletism doua medalii de argint, prin Nicoleta Grasu la aruncarea discului si Marian Oprea, la triplusalt.

Mediafax



Bianca Perie a ratat de putin podiumul la aruncarea ciocanului