Atletism

Usain Bolt a obtinut premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului 2009

Intr-o gala desfasurata la Abu Dhabi, atletul jamaican Usain Bolt a primit pentru al doilea an consecutiv premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv din lume, devansandu-l inca o data pe liderul tenisului mondial Roger Federer.
Triplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de Atletism de la Berlin, Bolt a stabilit noi recorduri mondiale in probele de 100 si 200 metri.

Titlul de cea mai valoroasa sportiva a lumii a fost atribuit pentru al doilea an la rand jucatoarei de tenis Serena Williams, titlurile de la Australian Open si Wimbledon, precum si revenirea pe prima pozitie in clasamentul mondial cantarind decisiv in alegerea facuta.

Jucatoarea belgiana Kim Clijsters a obtinut premiul pentru cea mai spectaculoasa revenire in competitie a anului 2009, fosta lidera mondiala castigand Openul Statelor Unite la doar cateva saptamani dupa ce si-a facut reintrarea in circuit.

Au mai fost premiati Jenson Button, pentru titlul din Formula 1 si cea mai importanta ascensiune, si Brawn GP, pentru cea mai buna echipa a anului 2009.

Onlinesport


Usain Bolt a obtinut premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului 2009