Atletism

SOC: Cioncan, omorata de un laptop

Medicul legist care a facut autopsia Mariei Cioncan a fost de parere ca decesul sportivei a survenit din cauza faptului ca un laptop aflat pe bancheta din spate a maºinii ar fi lovit-o pe atleta in cap, provocandu-i un sever traumatism cranian, relateaza corespondentul Realitaþii TV in Bulgaria. Dupa cum am informat deja de duminica, erau incerte cauzele mortii, varianta unei explozii sau unui derapaj cauzat de o eroare de conducere fiind pusa sub semnul intrebarii.

Medicul Maria Stoeva, care i-a facut sportivei autopsia in cursul dimineþii de luni, a mai declarat ca moartea atletei romane a survenit la cateva secunde dupa impact sau in cel mult un minut.

Responsabilul poliþiei bulgare care ancheteaza accidentul, Ivailo Dicof, a declarat ca modul in care acesta s-a produs este destul de ciudat. El a explicat ca, din primele cercetari s-a observat ca nu au existat urme de franare ºi, mai mult, se pare ca sportiva ar fi accelerat in loc sa incerce sa opreasca maºina.

Dicof a prezentat doua ipoteze pe care le considera mai apropiate de adevar: prima ar fi aceea ca maºina ar fi avut o defecþiune tehnica, iar cea de a doua ca sportivei i-ar fi cazut ceva la picioare ºi sa fi incercat sa ia acel obiect, acest moment distragandu-i atenþia. Dicof a mai marturisit ca declaraþiile maseurului Bogdan Lungu, care s-a aflat in maºina Mariei Cioncan ºi a scapat cu viaþa in urma accidentului, nu i-au fost de niciun ajutor, dat fiind ca acesta a spus ca nu iºi aminteºte nimic.

Autoritaþile bulgare au þinut sa lamureasca ºi declaraþiile antrenorului ªtefan Beregszaszy, care spusese ca prima ambulanþa sosita la faþa locului a venit tarziu ºi nedotata tehnic. Bulgarii au declarat ca ambulanþa a sosit dupa 14 minute dupa ce a fost apelata ºi ca, marcat de tragica intamplare, Beregszaszy a confundat maºina salvarii cu o maºina mortuara care venise sa ridice cadavrul.

Trupul neinsufleþit al Mariei Cioncan este in drum spre þara. La ora 16:30, acesta va fi depus la sediul Federaþiei Romane de Atletism, unde se va organiza o ceremonie, dupa care va fi transportat spre Maieru, localitatea sa natala.

Atleta romana Maria Cioncan a decedat, duminica dimineaþa, intr-un accident rutier petrecut in Bulgaria, dupa ce a pierdut controlul maºinii pe care o conducea ºi s-a lovit de unul dintre copacii de la marginea drumului, conform poliþiei bulgare. Ea se intorcea in Romania, dupa un stagiu de pregatire care a avut loc in Grecia. Accidentul s-a petrecut in jurul orei locale 10:50, langa localitatea Gorni Dabnik, din regiunea Plevna, aflata in nordul Bulgariei. Zona respectiva este cunoscuta pentru desele accidente care au loc.

Newsin



SOC: Cioncan, omorata de un laptop