Europa League

Norocul a fost cu noi, gazonul de pe National Arena a fost ok

Gazonul de 1 milion de euro montat la National Arena a dat primul test la finala Ligii Europa. Desi pornise rau miercuri dimineata, atunci cand ploaia ii venise de hac, norocul a fost cu noi iar la meci suprafata s-a mai uscat si a iesit binisor.
Organizatorii au rasuflat usurati. Gazonul de la National Arena s-a descurcat onorabil, chiar daca au existat si probleme,iar brazdeleausarit inca din priza repriza.

La startul meciului, jucatorii si-au tinut cu greu echilibrul din cauza suprafetei ude.

Pana spre final bucati de gazon au continuat sa sara, in special in momentul in care se faceau alunecari.

Per total, gazonul s-a descurcat onorabil, se putea si mai rau daca nu aveam norocul ca ploaia de miercuri dimineata sa se opreasca pana la miezul zilei, iar suprafata sa aiba timp sa se zvante. In cazul in care ar fi plouat pana seara (sau si seara), lucrurile ar fi stat dramatic, pentru ca dimineata firele de iarba lasau locul noroiului la cea mai mica atingere.

Afland despre problemele cu gazonul, reporterii Onlinesport.ro s-au prezentat miercuri dimineata la National Arena, unde au constatat ca semnele de ingrijorare erau intemeiate.

Am patruns pe gazon si, fara sa avem ghete cu crampoane, printr-o simpla miscare de frecare am indepartat cu usurinta o portiune de aproximativ 10 centimetri patrati, asa cum se vede si in poza de mai sus. Seara, pentru ca ploaia s-a oprit, rapiditatea deteriorarii suprafetei de joc s-a redus considerabil.

Onlinesport


Norocul a fost cu noi, gazonul de pe National Arena a fost ok