Europa League

EXCLUSIV: Probleme cu gazonul la National Arena

Onlinesport.ro a realizat prima imagine din ziua finalei Ligii Europa a gazonului de pe National Arena. Dimineata a plouat continuu. Desi la prima impresie iarba era in regula, ea lasa locul noroiului la cea mai mica miscare.
Desi de aproape trei luni au conservat stadionul si au montat un nou gazon de 1 milion de euro, sefii fotbalului romanesc nu au motive sa stea linistiti.

Suprafata de joc de 1 milion de euro a fost testata de Atletico Madrid si Athletic Bilbao, iar rezultatele nu sunt deloc incurajatoare.

In diverse zone, mai multe brazde au cedat deja, iar ingrijitorii de la National Arena le-au montat inapoi manual marti seara.

Afland despre problemele cu gazonul, reporterii Onlinesport.ro s-au prezentat miercuri dimineata la National Arena, unde au constatat ca semnele de ingrijorare sunt intemeiate.

In Bucuresti a inceput sa ploua miercuri dimineata, iar acest lucru a agravat starea terenului. Reporterii Onlinesport.ro au patruns pe gazon si, fara sa aiba ghete cu crampoane, printr-un simplu sut dat in gazon au indepartat o portiune de aproximativ 10 centimetri patrati, asa cum se vede si in poza de mai sus.

"Intre acest gazon si precedentul nu exista mari diferente. Vor mai sari brazde, dar cu siguranta nu se vor mai repeta incidentele de la meciul cu Franta, deoarece acest gazon este ca un covor. Ploaia ne-ar putea da cu adevarat toate pregatirile peste cap", ne-a declarat o persoana care se ocupa cu ingrijirea gazonului.

Noua suprafata de joc a costat 1 milion de euro, bani platiti de Primaria Capitalei. In aceasta suma este inclusa si inchirierea pana in luna octombrie a instalatiilor de lumina artificiala si schimbarea primilor 10 centimetri de nisip de sub gazon.

Acesta este al treilea gazon montat la National Arena. Primul a costat 80 de mii de euro, iar al doilea 200 de mii de euro.

Alte imagini realizate miercuri dimineata:






Poza realizata marti seara:




Onlinesport


EXCLUSIV: Probleme cu gazonul la National Arena