Europa League

Bilbao a dat lovitura in deplasare cu Manchester United

Formatia basca Athletic Bilbao a invins, joi seara, in deplasare, pe Manchester United, cu 3-2 (1-1), in mansa tur a optimilor de finala ale Ligii Europa. Gazdele au deschis scorul prin Rooney, insa bascii au dat lovitura dupa lovitura, jucand un fotbal deschis si spectaculos. Ultimele doua goluri insa au fost controversate, unul fiind marcat din offside, iar al doilea dupa o faza in care balonul ar fi trebuit cedat gazdelor.
Rooney a deschis scorul in minutul 22 cu un sut din interiorul careului. Atacantul englez si-a trecut astfel in cont al 28-lea gol in cupele europene si primul in afara Ligii Campionilor.

Reusita lui Rooney l-a plasat pe acesta la egalitate cu Denis Law in topul marcatorilor lui Manchester United in cupele europene. Ierarhia este dominata de Ruud van Nistelrooy (38 de goluri) si Ryan Giggs (29).

Bascii au revenit in joc si au ratat doua mari ocazii inainte ca Llorente sa restabileasca egalitatea in finalul reprizei.

Mai intai Susaeta a incercat sa-l lobeze pe De Gea, dupa ce a scapat din marcajul aparatorilor adversi. Mingea a trecut putin alaturi, dar Athletic Bilbao a continuat sa ramana periculoasa.

O sansa si mai mare de gol a fost ratata de Iraola, care a incercat coltul scurt cu un sut din interiorul careului, insa De Gea s-a opus si a respins in corner.

Egalarea avea sa vina cu doua minute inaintea pauzei. Llorente a fost gasit ideal demarcat in centrul careului si lovitura de cap a spaniolului l-a lasat fara replica pe conationalul sau din poarta lui United.

Repriza secunda a inceput cu o mare ocazie in dreptul bascilor. Muniain a sutat din marginea careului si De Gea a respins cu dificultate in corner.

Bilbao a continuat sa domine copios jocul de pe Old Trafford si De Gea a mai avut o interventie salvatoare in minutul 52.

Muniain a trecut pe langa gol in minutul 67, cand l-a depasit cu usurinta pe Jones si a cautat coltul scurt cu un sut parat in cele din urma de De Gea.

In cele din urma bascii au dat lovitura in minutul 72. De Marcos a plecat din pozitie clara de offside si a trimis la coltul lung pentru un 1-2 care i-a redus la tacere pe suporterii englezi din tribune.

Rooney a semnat cea mai importanta ocazie a lui United in partea secunda. Decarul gazdelor a trimis bine de la distanta in minutul 80, dar Iraizor a retinut cu siguranta.

La cealalta poarta De Gea s-a evidentiat la sutul rezervei Toquero, insa nu a mai avut ce face in fata lui Muniain, care a ridicat scorul la un incredibil 3-1.

Faza in sine a fost una tipica de contraatac, cu balon trimis in adancime pentru Toquero, acesta a trimis mai departe pentru Iraola, care a sutat in forta spre coltul lung. De Gea a respins in fata, iar Muniain venit in viteza din spate a reluat din fata unui Rafael neatent.

Inaintea acestei faze centralul german Florian Mayer a oprit un atac al gazdelor dupa ce Evra si-a pierdut una dintre ghete. Bascii au repus mingea in joc si se astepta sa trimita mingea inapoi adversarilor, insa jucatorii lui Marcelo Bielsa au jucat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

Manchester United a mai indulcit din amaraciunea infrangerii printr-un gol marcat de Rooney din penalty in minutul 90. De Marcos a comis hent in careu si atacantul englez l-a invins fara probleme pe Iraizor.

In celelalte partide disputate de la 22:05 au fost inregistrate urmatoarele rezultate:

Valencia - PSV Eindhoven 4-2

AZ Alkmaar - Udinese 2-0

Standard Liege - Hannover 2-2

Onlinesport: Dumitru Stircu


Bilbao a dat lovitura in deplasare cu Manchester United