Europa League

Pantilimon si Marica, invinsi in optimile Ligii Europa

Sporting Lisabona a oferit surpriza serii in Liga Europa, invingand cu 1-0 marea favorita Manchester City in fata propriilor suporteri de pe Jose Alvalade. Unicul gol al meciului a fost marcat de Xandao in partea secunda cu o executie marca Cristiano Ronaldo. Costel Pantilimon a fost rezerva la Manchester City.
Inceputul meciului a stat sub semnul ghinionului pentru trupa din Albion si Roberto Mancini si-a pierdut capitanul dupa numai sapte minute. Belgianul Kompany a parasit terenul accidentat si a fost inlocuit cu Lescott.

Gazdele au ratat prima ocazie a meciului prin Joao Pereira, insa Hart a avut o interventie salvatoare si tabela a ramas nemodificata.

City a replicat imediat prin ivorianul Kolo Toure, a carui lovitura de cap din centrul careului a fost respinsa de Rui Patricio, portarul nationalei Portugaliei.

Jocul a avut in continuare ritm si Barry a trimis milimetri pe langa poarta in minutul 26.

Sporting a deschis scorul in minutul 50 prin Xandao, care a reusit o executie cu calcaiul marca Cristiano Ronaldo.

Faza a pornit de la o lovitura libera executata pe poarta, balonul respins in fata de Hart fiind reluat spectaculos de jucatorul 'dragonilor'.

Spectacolul de pe Jose Alvalade a continuat cu Balotelli in prim plan. Intrat in teren in minutul 72 in locul bosniacului Dzeko, italianul a oferit o pasa de efect pentru David Silva, insa reluarea acestuia a trecut pe langa poarta.

Balotelli a trimis in minutul 85 in transversala cu o lovitura de cap, insa faza a fost invalidata de arbitru pentru o pozitie afara din joc semnalizata la Lescott.

Marica, integralist cu Twente

Cu Ciprian Marica 90 de minute pe teren, Schalke 04 a plecat invinsa de la Enschede din meciul cu Twente.

Fosta adversara a Stelei s-a impus la limita, scor 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de De Jong in minutul 62.

Schalke a evoluat in inferioritate numerica din minutul 60, cand Matip a primit cartonasul rosu direct.

Intr-o alta partida, Atletico Madrid a luat o optiune importanta pentru calificarea in sferturile de finala dupa 3-1 pe teren propriu cu Besiktas Istanbul.

Salvio a marcat primele doua goluri ale formatiei spaniole in minutele 23 si 27, iar Adrian a stabilit scorul primei reprize cu noua minute inaintea pauzei.

Simao Sabrosa a marcat in minutul 53 golul prin care Besiktas pastreaza sanse la calificarea intre primele opt echipe ale competitiei.

Grecii de la Olympiakos Pireu au intrerupt seria castigatoare a ucrainenilor de la Metalist Harkov, impunandu-se cu 1-0 chiar pe terenul acestora.
Unicul gol al meciului de la Harkov a fost marcat la cinci minute dupa pauza de David Fuster.

Gazdele au evoluat in inferioritate numerica in ultimele opt minute, dupa ce Edmar a primi direct cartonasul rosu.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Pantilimon si Marica, invinsi in optimile Ligii Europa