Europa League

Hizo ofera sfaturi pretioase pentru Steaua

Viorel Hizo, antrenorul care a intalnit-o pe Twente in toamna anului trecut, pe cand pregatea pe FC Vaslui, le-a oferit stelistilor sfaturi pretioase despre gruparea olandeza.
"Twente este o echipa puternica, bine organizata. A pierdut însa o serie de jucatori foarte importanti, pe Bryan Ruiz si Marc Janko. Erau doi atacanti care erau de mare valoare si care se implicau foarte mult în joc. Daca nu primesc gol si câstiga jocul de acasa eu consider ca Steaua are sanse de calificare. Twente nu are probleme în aparare, chiar daca mai greseste Douglas. Depinde foarte mult de echipa pe care o întâlnesc. Ca sa greseasca trebuie ca atacantii Stelei sa le puna probleme. Steaua trebuie sa aiba rabdare în joc, sa-l considere un meci eliminatoriu. Prima conditie este ca în jocul de acasa sa nu primeasca gol, dar asta nu înseamna ca trebuie sa se apere. Este foarte important sa încrii goluri si sa nu încasezi nici unul. Vremea poate fi un avantaj pentru noi, deoarece olandezii nu sunt obisnuiti cu astfel de terenuri si un astfel de timp", a spus Viorel Hizo la Dolce Sport.

Apoi, Hizo a prezentat avantajele si dezavantajele pe care Steaua le are inaintea duelului cu Twente Enschede.

"Steaua este într-o buna dispozite de joc, a dovedit-o în meciurile amicale. Probabil ca au mari probleme acum cu pregatirea jocului, venind în tara si neavând unde sa se antreneze. Este foarte greu, o mare problema  pe care foarte multa lume o trateaza cu indiferenta. Steaua are un dezavantaj ca nu este în plin campionat si trebuie sa faca sacrificii foarte mari ca sa fie la nivelul de joc pe care si-l doreste. Chiar daca a jucat destul de multe meciuri amicale nu se compara cu cele din campionat. Echipa ros-albastra are avantajul suporterilor, unul mare, deoarece vor avea 50.000 de oameni în tribune. Cu siguranta vor veni la stadion pentru ca suporterii vor dori sa vada un meci bun, iar Steaua are un brand puternic", a mai spus Hizo.

Partida dintre Steaua si Twente se va disputa joi, de la ora 22:05, in direct pe Onlinesport.ro.

Onlinesport


Hizo ofera sfaturi pretioase pentru Steaua