Europa League

Disputa inainte de Twente: Tactica Stelei, desfiintata

Tactica pe care Ilie Stan o pregateste pentru prima mansa a meciului cu Twente Enschede este desfiintata post cu post de o fosta glorie a ros-albastrilor.
Ilie Dumitrescu l-a mitraliat in direct la Fotbal Club pe Ilie Stan, contrazicand mutarile tactice pe care Stan le pregateste inaintea meciului tur cu Twente, pentru care Bourceanu este suspendat, iar Gardos si Latovlevici sunt accidentati.

Principala nemultumire a lui Dumitrescu este folosirea lui Raul Rusescu pe postul de mijlocas dreapta pe care Stan a pregatit-o in meciurile de pregatire din aceasta iarna.

Dumitrescu a cerut mutarea lui Rusescu in atac si pastrarea lui Andrei Prepelita in banda dreapta, unde a fost folosit in meciurile cu Dinamo si CFR Cluj.

"Rusescu n-are ce cauta acolo in dreapta! Am spus-o inca de cand era Levy antrenor si imi mentin parerea. Forta echipelor olandeze este pe partile laterale, iar jucatorii din linia a doua creaza superioritate. Rusescu nu poate sa faca faza defensiva. El este un jucator de executie, nu trebuie scos din preajma careului.  Ii dau un singur sfat lui Ilie Stan. Nu stiu daca ma asculta, dar Tanase si Prepelita trebuie sa fie unde au jucat in ultima parte a sezonului. Tanase trebuie sa ramana pe locul lui, Bicfalvi n-are voie sa lipseasca, sau, daca nu, sa-l bage pe Gardos. Langa Bicfalvi, trebuie sa te gandesti. In stanga il ai pe Brandan, iar cuplul de fundasi centrali e foarte puternic", a spus Ilie Dumitrescu.

Nici titularizarea lui Tatu, cel mai in forma jucator al Stelei in aceasta pauza de iarna, nu il incanta pe Dumitrescu. Ilie mizeaza pe un cuplu de atacanti format din Rusescu si Nikolici.

"Nu stiu daca Tatu este in forma. Nikolici si Rusescu au facut cele mai bune meciuri. Cum sa-l scoti pe Rusescu de acolo?  Tatu a fost cel mai in forma jucator acum in meciurile amicale, in decorul trist din Antalya. Dar nu poti sa destrami cuplul de atacanti", a mai zis Dumitrescu.

Echipa lui Dumitrescu:
Tatarusanu - Martinovici, Chiriches, Geraldo, Brandan - Prepelita, ?, Bicfalvi, Tanase - Rusescu, Nikolici

Echipa lui Stan:
Tatarusanu - Dananae, Chiriches, Geraldo, Brandan - Rusescu, Prepelita, Bicfalvi, Tanase - Tatu, Nikolici

Onlinesport


Disputa inainte de Twente: Tactica Stelei, desfiintata