Europa League

Lucescu le-a pregatit surprize olandezilor: "N-au mai intalnit asa ceva"

Razvan Lucescu a anuntat o tactica revolutionara pentru a-i bloca pe olandezii de la PSV Eindhoven, in incercarea obtinerii unui nou rezultat pozitiv in Liga Europa care sa intrezareasca primavara europeana in Giulesti.
"Daca se juca pe Giulesti, ar fi fost nevoie pe inca o peluza. Statistica ne poate juca sa ne legam de anumite aspecte ca sa transmitem incredere, dar cred ca cel mai important este ce va fi maine. Trebuie sa respectam sarcinile si sa dam dovada de sacrificiu. Daca vom face acest lucru, vom iesi neinvinsi, poate vom castiga. Este important ca jucatorii sa viseze pentru ca din vise iti tragi energie pozitiva. Stilul nostru de joc s-ar putea sa ii incomodeze, n-au mai intalnit asa ceva", a spus Razvan Lucescu.

Tehnicianul giulestenilor va pastra sistemul 4-3-3 pe care l-a folosit in acest sezon, insa cei trei jucatori din linia mediana vor fi in totalitate de profil defensiv, in timp ce Herea va fi urcat extrema stanga. Acesta este o asezare in teren care o va incomoda pe PSV, iar  olandezii nu s-au intalnit pana acum eu ea - crede Lucescu.

Tehnicianul a comparat meciul de joi cu întâlnirea cu Feyenoord din 2005: "Meciul de mâine se aseamana cu cel din 2005, cu Feyenoord. La fel ca acum, si atunci Rapid revenea în Europa împotriva unei echipe care domina Olanda. Stilul olandez nu s-a schimbat. Bineînteles nu va fi usor, ne vom da viata pe teren pentru ca o victorie mâine ne-ar împinge catre o calificare în primavara europeana. PSV nu are probleme de lot, dar noi avem, Surdu este accidentat si suspendat, iar la momentul acesta nu stiu exact situatia lui Pancu si Teixeira. Mi-as dori sa marcam mâine pe Arena Nationala, nu neaparat ca sa fim prima echipa româneasca ce înscrie acolo. Nu vreau sa facem comparatii pentru ca s-au disputat doar doua meciuri pe Arena Nationala".

"Vrem sa facem o figura buna, mai ales ca jucam pe un stadion nou. Speram sa-i facem multumiti la sfarsitul jocului. Intalnim un adversar foarte tare, asa ca mi se pare normal sa vina multa lume", a comentat si Ovidiu Herea.

Razvan Lucescu spune ca daca meciul s-ar fi disputat pe stadionul Giulesti ar fi fost nevoie de înca o peluza. "Eu stiu ca s-au vândut 22.000 de bilete, daca se juca pe Giulesti cred ca ar mai fi fost nevoie de o peluza", a mai spus Lucescu.

Antrenorul a tinut sa le transmita succes si celorlalte echipe românesti care evolueaza în grupele Ligii Europa: "Le spunem succes de astazi pentru ca pumnii nostri vor fi înclestati mâine pentru meciul nostru".


Partida dintre Rapid si PSV Eindhoven se va disputa joi, de la ora 22:05, in direct pe Onlinesport.ro.

Onlinesport


Lucescu le-a pregatit surprize olandezilor: "N-au mai intalnit asa ceva"