Europa League

Steaua a tinut-o pe Schalke cu ochii in 04

Steaua a terminat la egalitate meciul cu Schalke 04 disputat pe stadionul clujean din Gruia, trupa lui Rony Levy reusind sa tina in sah puternica adversara din Germania. Nemtii au avut doar trei ocazii de gol, printre care si o bara in repriza secunda, in timp ce scopul principal al stelistilor a fost sa nu primeasca gol, faza ofensiva fiind ignorata aproape total. Steaua nu a avut nici o ocazie de gol, cateva suturi trase peste poarta fiind tot ce a putut Steaua in atac. Bourceanu a iesit la rampa injurandu-l printre dinti aparent chiar pe Raul.
Atat nemti, cat mai ales ros-albastrii au pus prudenta pe primul plan in meciul disputat pe stadionul din Gruia. Un joc tacticizat la extrem, cu actiuni prelungite si faze atent construite nu avea cum sa aduca si multe ocazii de gol.

Din prima repriza se pot retine doar doua faza de poarta, ambele apartinand nemtilor. Prima a fost finalizata de Ciprian Marica, in minutul 9, cu un sut puternic putin peste poarta, pentru ca a doua faza care a adus emotii la poarta Stelei sa vina abia in minutul 35. Atunci Raul l-a pus la grea incercare pe Tatarusanu, insa portarul stelist a reusit sa pareze lovitura de cap a starului de la Schalke pe care scria in limba spaniola, mare, 'golazo'.

Acelasi joc inchis cu ritm scazut s-a pastrat si in repriza secunda. Principala grija a ros-albastrilor a ramas sa nu permita nemtilor sa le ameninte poarta si, mai ales, sa nu primeasca gol. Stelistii au avut si noroc in misiunea lor, fiind salvati de transversala in minutul 65 la sutul din apropiere expediat de Huntelaar.

Bourceanu a avut dese dispute in aparare, una dintre ele cu Raul. Romanul s-a enervat la un moment dat si a spus raspicat 'dute-n ***** ma-tii', fie arbitrului, fie adversarului direct din faza respectiva, Raul.

Prima aparitie a Stelei la poarta adversa a venit in minutul 77 si a fost mai degraba o tentativa de apropiere, avand in vedere ca Brandan a sutat de la mare distanta. Mingea a trecut peste poarta, insa stelistii si-au luat portia de aplauze pentru faptul ca a reusit sa ameninte pentru prima data poarta nemtilor.

In incercarea de a scoate ceva mai mult din acest meci, Raul Rusescu s-a facut de ras in minutul 84 si a avut noroc ca a scapat fara avertisment. Jucatorul Stelei a trecut superb de Uchida cu un dribling elegant in marginea careului, dar apoi s-a aruncat ca-n bazin in careu in speranta ca va obtine un penalty. Arbitrul grec nu s-a lasat insa pacalit.

În celalalt meci al grupei J disputat joi, echipa israeliana Maccabi Haifa a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia cipriota AEK Larnaca, printr-un gol reusit de Ghadir '54.

În etapa urmatoare, programata pe 29 septembrie, Schalke 04 va întâlni pe teren propriu formatia Maccabi Haifa, iar Steaua va juca în deplasare cu AEK Larnaca.

Pe arena "Dr. Constantin Radulescu" din Cluj-Napoca au asistat aproximativ 18.000 de spectatori, dintre care 500 de sustinatori ai formatiei germane.

Steaua: Tatarusanu - Geraldo, Galamaz, Gardos, Latovlevici - Prepelita (Rusescu '67), Bourceanu, Brandan, Tanase (Fl. Costea '90+2) - Tatu, M. Costea (Nicolici '80). Antrenor: Roni Levi.

Schalke 04: Fahrman - Uchida, Howedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan (Baumjohann '80), Raul, Marica (Draxler '73) - Huntelaar. Antrenor: Ralf Rangnick.

Cartonase galbene: Bourceanu '42, Brandan '49 / Papadopoulos '39, Farfan '49

Partida a fost arbitrata de o brigada din Grecia, condusa la centru de Michael Koukoulakis, ajutat la cele doua linii de Dimitrios Saraidaris si Leonidas Vasileiadis, arbitru de rezerva fiind Anastasios Sidiropoulos. Arbitrii suplimentari au fost Anastassios Kakos si Stavros Tritsonis.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua a tinut-o pe Schalke cu ochii in 04