Europa League

Rapid i-a invatat pe Hapoel sa citeasca de la stanga la dreapta

Golul lui Ovidiu Herea din prima repriza alaturi de interventiile salvatoare ale lui Dani Coman in poarta giulestenilor si finalul tras de timp inteligent de Pancu au adus prima victorie a Rapidului in grupele Europa League in chiar primiul meci. 1-0 (sau cum ar citi evreii de la dreapta la stanga 0-1) in deplasarea din Israel, impotriva celor de la Hapoel Tel Aviv, iar Rapid se afla in clasament in fruntea grupei C. Rapid a revenit in cupele europene dupa cinci ani.
Giulestenii au inceput in forta meciul, avand prima mare ocazie de gol la doar doua minute de la fluierul de start. Marcos Antoniop a reluat extrem de periculos o centrare din corner, pentru ca dupa doar un minut Cassio Vargas sa suteze surprinzator din afara careului, insa pe directia portarului.

Minutul 6 putea aduce deschiderea de scor pentru Rapid, daca arbitrul estonian ar fi acordat penalty la caderea lui Cassio Vargas in careul advers. Centralul a lasat insa jocul sa continue si israelienii au inceput sa capete tot mai mult curaj si sa ameninte tot mai serios poarta Rapidului.

Jocul s-a echilibrat dar si raportul ocaziilor. Lala pentru Hapoel si Deac sau Cassio pentru Rapid au semnat urmatoarele ocazii de gol, pentru ca spre finalul primei reprize, Hapoel sa aiba mai mult initiativa. Dani Coman a facut miracole intre buturi, reusind sa tina poarta inchisa la suturile lui Kende, Igiebor sau Tamuz, israelienii punandu-si mana in cap dupa fiecare ratare.

Mihai Roman a semnat prima ocazie de gol a reprizei secunde, insa deschiderea scorului a venit in minutul 55 la o faza creata de Deac si Rui Duarte si finalizate perfect cu o lovitura de cap de Ovidiu Herea. Daniel Pancu, intrat pe teren ceva mai devreme, putea sa duca scorul la 2-0 dupa doar cateva minute, insa sutul sau lobat a fost scos in extremis in lateral de Apoula.

Desi israelienii au incercat sa sufoce apararea rapidista cu faze prelungite de atac, trupa lui Lucescu nu s-a pierdut ci firea si a inchis perfect culoarele spre poarta lui Coman, care nu a mai trait emotiile uriase din finalul primei parti.

Minutele de final au fost dramatice. Surdu si Yadin au fost amandoi eliminati pentru loviri reciproce, israelienii luand cu asalt poarta Rapidului in cautarea unui gol egalizator norocos. Insa Coman si-a dovedit din nou calitatile excelente in doua randuri, cand a intervenit salvator si a impiedicat golul.

În celalalt meci al grupei C disputat joi, formatia olandeza PSV Eindhoven a învins, pe teren propriu, cu 1-0 (1-0), echipa poloneza Legia Varsovia.

În urmatoarea etapa, programata la 29 septembrie, Rapid va juca, în România, cu PSV Eindhoven, si Legia Varsovia va întâlni, pe teren propriu, echipa Hapoel Tel Aviv.

Hapoel Tel Aviv: Apoula - Kende, Badier, Pecalka, Fransman (Cohen '90+3) - Oremus (Toama '73), Abutbul, Igiebor - Damari, Lala (Yadin '62), Tamuz. Antrenor: Dror Kashtan.

Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burca, Ezequias - Grigore, Alexa, Herea (Teixeira '85) - Roman (Surdu '80), Cassio (Pancu '54), Deac. Antrenor: Razvan Lucescu.

Cartonase galbene: Kende '42, Badier '90, Toama '90+4, Pecalka '90+4 / Deac '41, Marcos Antonio '62, Herea '70

Cartonase rosii: Yadin '90 / Surdu '90+1

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Estonia, formata din Hannes Kaasik (central), Marko Leevand, Dmitri Vinogradov (asistenti), Kristo Tohver, Eiko Saar (asistenti suplimentari) si Mart Martin (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Rapid i-a invatat pe Hapoel sa citeasca de la stanga la dreapta