Europa League

UEFA isi bate joc de echipele din Romania si le interzice accesul pe National Arena

Forul european a luat o decizie unica in istorie, interzicand accesul pe National Arena al echipelor din Liga 1 si al echipei nationale. Iata ce variante au echipele romanesti aflate in aceasta situatie.
Reprezentantii UEFA care au fost la National Arena au analizat cauzele problemelor cu gazonul si au anuntat, prin intermediul unui raport, ca in 2012, timp de 12 saptamani, echipele romanesti nu mai pot evolua pe acest stadion.

Forul european a cerut schimbarea gazonului la inceputul lui 2012, cu 12 saptamani inaintea disputarii finalei Ligii Europa.

In tot acest interval, nicio echipa din Romania nu va putea evolua pe National Arena, deoarece forul european doreste sa protejeze gazonul in vederea finalei.

Este pentru prima data in istoria UEFA cand s-a luat aceasta decizie, fie ca este vorba despre finala Ligii Campionilor sau a Cupei UEFA.

Astfel, in cazul in care vor ajunge in primavara europeana, Steaua, Rapid si Otelul Galati vor fi nevoite sa joace pe alte arene, variantele disponibile fiind Cluj, Ploiesti si Piatra Neamt.

Daca vor dori sa economiseasca timp, echipele romanesti vor alege noul Ilie Oana, insa daca se vor gandi la bani vor evolua pe Cluj Arena, stadion cu o capacitate dubla.

Onlinesport


UEFA isi bate joc de echipele din Romania si le interzice accesul pe National Arena