Europa League

Presa italiana il sanctifica pe Cavani

"Spuneti-i Sfântul Cavani" a titrat, joi, editia tiparita a cotidianului Gazzetta dello Sport, cu referire la faptul ca atacantul uruguayan a marcat golul calificarii echipei SSC Napoli în 16-imile de finala ale Ligii Europa, în minutul 90+3 al întâlnirii cu Steaua Bucuresti.

"La ultima respiratie Napoli a obtinut calificarea. Golul lui Cavani a facut Steaua KO si a trimis-o pe Napoli în primavara Ligii Europa, fiind singura formatie italiana ajunsa aici", a scris sursa citata.

În cronica meciului, Gazzetta dello Sport a notat: "Daaaaaaa. La ultimul asalt Napoli a reusit. Dumnezeul fotbalului si-a întors din nou fata catre Stadionul San Paolo, iar San Gennaro (n.r. - patronul spiritual al orasului Napoli) a luat chipul lui Cavani... Miracol. Lovitura de cap a lui Cavani este o adevarata lovitura de geniu. Uruguayanul a facut din nou sa erupa Vezuviul".

În ceea ce-l priveste pe antrenorul formatiei Steaua Bucuresti, Marius Lacatus, Gazzetta dello Sport a scris: "Nu a avut curajul sa mute nimic si si-a tinut echipa în propria jumatate. A încercat sa înghete meciul, la fel cum era si temperatura de afara".

Cotidianul italian le-a acordat jucatorilor români note între 5 (Martinovici si Bicfalvi) si 6,5 (Angelov), iar tehnicianului Lacatus nota 5,5.

Formatia Steaua Bucuresti a ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa, dupa ce a fost învinsa, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa italiana Napoli, în ultima etapa a Grupei K a competitiei.

Golul echipei italiene a fost marcat în minutul 90+3 de Cavani, care a trimis mingea în poarta, din trei metri, la un corner executat de pe partea dreapta. Cavani a marcat si la Bucuresti, în minutul 90+7 al partidei de pe Stadionul Steaua, egalând atunci scorul la 3.

Mediafax



Presa italiana il sanctifica pe Cavani