Europa League

Primavara Ligii Europa nu e o afacere

Printr-o victorie impotriva lui Liverpool, Steaua isi va asigura in mare masura prezenta in primavara Ligii Europa. Chiar si asa, accederea in 16-imi nu reprezinta un tun financiar pentru gruparea din Ghencea, care va primi o suma mai mult simbolica. Iata aici toate detaliile financiare ale participarii Stelei in Liga Europa.
Forul european a marit cu 10% bonusurile pentru cluburile participante in Liga Europa, insa acestea nu sunt nici pe departe comparabile cu cele din Liga Campionilor.

Pentru accederea in grupele Ligii Europa, Steaua a primit 640 de mii de euro, plus inca 60 de mii de euro pentru fiecare meci disputat. Un total de 1 milion de euro la care se adauga bonusul pentru market pool, de aproximativ 1.1 milioane euro.

Pentru cele cinci puncte acumulate pana in acest moment, stelistii au mai incasat 280 de mii de euro.

Nici participarea in 16-imile Ligii Europa nu va aduce prea multi bani in contul ros-albastrilor. UEFA ofera un bonus de doar 200 de mii de euro pentru o prezenta in primavara europeana. Spre exemplu, castigatoarea Cupei Romaniei primeste o suma aproape dubla.

In Liga Campionilor, in cazul in care o echipa ajunge in optimi, o echipa primeste aproximativ 3 milioane de euro. In Liga Europa, aceasta suma o primeste doar castigatoarea.

Stelistii au incasat pana acum 2.380.000 de euro din Liga Europa, insa marele castig este din vanzarea biletelor, de unde s-au strans aproximativ 700 de mii de euro.

In total, stelistii au acumulat putin peste 3 milioane de euro, suma care asigura bugetul echipei pentru trei luni.

Bonusurile oferite in primavara Ligii Europa:


16-imi: 200 de mii de euro
optimi: 300 de mii de euro
sferturi: 400 de mii de euro
semifinale: 700 de mii de euro
finalista: 2 milioane euro
castigatoarea: 3 milioane euro

Onlinesport


Primavara Ligii Europa nu e o afacere