Europa League

Presa italiana: "Napoli a obtinut in meciul cu Steaua un egal cat o victorie"

Publicatia Napoli Sport a notat, joi seara, dupa meciul Napoli - Steaua, scor 3-3, din grupa K a Ligii Europa, ca echipa italiana a revenit incredibil dupa ce a fost condusa cu 3-0 si a obtinut un egal cât o victorie.

"Cavani însufleteste Napoli la ultima respiratie", a titrat Napoli Sport. "Revenire incredibila. Un egal cât o victorie. Napoli a donat românilor cu generozitate prima repriza. Trei palme în 15 minute. Sa iei trei goluri într-un sfert de ora e parca prea mult. Începutul de meci a fost un veritabil suicid, omleta fiind gata odata cu reusita lui Kapetanos. Napoli a prins curaj dupa gestul necugetat al lui Kapetanos. În ciuda adversitatii, a atmosferei ostile, Napoli a scapat cu bine, obtinând un egal mai mult decât meritat", a scris Napoli Sport.

Publicatia Il Mattino din Napoli a titrat: "Miracol azzurro: Cavani a egalat la trei pentru un egal nesperat": "S-a întâmplat ceea ce nu doream: subestimarea adversarului. Autogolul lui Cribari a avut efectul unui dus rece".

Blitz Quotidiano a notat ca "portarul De Sanctis a avut o prestatie dezastruoasa la începutul partidei, având pe constiinta primele doua goluri". "Acestea au sunat clopotelul pentru Napoli. Cribari a contribuit la primul gol si a facut mari erori defensive. Hamsik a schimbat fata jocului, iar Cavani a salvat rezultatul", a adaugat sursa citata.

"Din Infern în paradis în 45 de minute", a mentionat Canale 9: "Prima repriza dezastruoasa, apoi Hamsik si Lavezzi au schimbat soarta jocului, Cavani egalând în minutul 98".

Datasport a notat: "Napoli obtine in extremis o remiza nesperata. Românii sunt furiosi pentru cele opt minute de prelungire lasate de arbitru".

"Cursa cu pulsul ridicat. Cavani salveaza Napoli", a titrat Il Giornale. "O prima repriza de uitat, 0-3 dupa 15 minute. Napoli s-a trezit dupa pauza, gasind drumul corect spre remiza".

IL Messaggero a vazut "Un meci plin de emotie la Bucuresti". "Cavani smulge egalul când nimeni nu se mai astepta", a comentat ziarul amintit.

"De infarct!", este titlul din publicatia Il Mediano. "Prim sfert de ora absurd, final delirant: Cavani egaleaza în minutul 98. Început socant, continuare traumatica. Dupa 15 minute, Napoli parca e înca în vestiar. Într-un asediu final, Tatarusanu salveaza tot si nimeni nu mai crede. Dar vine actiunea extraordinara a lui Sosa, iar Cavani nu da gres", a scris sursa citata.

"Napoli traieste, dupa 15 minute în care totul parea pierdut. Napoli cu doua fete: tematoare în prima parte, curajoasa în cea de-a doua. Egal meritat", a subliniat Il Sole 24 Ore.

"Egal incredibil. Matadorul Cavani da lovitura de gratie în finalul meciului. Dupa un start de vis urât, Napoli s-a trezit din palme si a urmat asediul care adus egalarea", a scris Corriere del Mezzogiorno.

Napoli a încheiat la egalitate, scor 3-3, în deplasare, cu Steaua, în etapa a doua a grupei K a Ligii Europa.

Golurile Stelei au fost marcate de Cribari '2 (autogol), Tanase '12 si Kapetanos '16. Pentru Napoli au înscris Vitale '44, Hamsik '73 si Cavani '90+7.

Mediafax



Presa italiana: "Napoli a obtinut in meciul cu Steaua un egal cat o victorie"