Europa League

Fanii croati ai echipei Hajduk Split au ajuns in Romania

Aproximativ 150 de suporteri croati ai echipei Hajduk Split, care va întâlni joi seara formatia Dinamo în turul III preliminar al Ligii Europa, au intrat în România, la bordul unor microbuze si autoturisme, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

Reprezentantul Jandarmeriei a afirmat ca sunt asteptati în total aproximativ 200 de suporteri croati, care, în cazul în care vor fi depistati în tribunele Stadionului Dinamo, vor fi evacuati. "Suporterii croati au intrat deja în tara. O parte dintre ei, aproximativ 100, sunt la Pitesti, în patru microbuze si cinci autoturisme. Alti 50 au initrat în tara acum aproximativ o ora. În afara celor 150 mai vin cu charterul aproximativ 50. În total ne asteptam la aproximativ 200 de suporteri. Nu au fost incidente pe traseul lor spre Capitala. Nu sunt însotiti, exista doar o monitorizare la limitele de judet, sunt echipaje, dar nu au fost probleme. În cazul în care îsi vor procura bilete si vor fi prezenti la stadion, vor fi evacuati. Daca vor fi depistati în tribune vor fi scosi afara. Aceasta e decizia clubului Dinamo si a reprezentantilor UEFA", a declarat Militaru.

FC Dinamo a anuntat, miercuri, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, ca accesul spectatorilor în sectoarele rezervate oaspetilor de pe arena din Soseaua Stefan cel Mare este interzis la meciul cu Hajduk si ca fanii care vor purta însemne ale formatiei croate vor fi evacuati din stadion.

"Considerat un meci cu grad maxim de risc, Dinamo-Hajduk Split înseamnã si masuri speciale. FC Dinamo Bucuresti anunta ca accesul spectatorilor în sectoarele rezervate galeriei oaspetilor este interzis, dupa decizia UEFA dictata împotriva celor de la Hajduk Split, respectiv doua etape de suspendare la meciurile în deplasare, în competitiile UEFA, pentru sustinatorii clubului croat! De asemenea, spectatorii având asupra lor însemne ale clubului Hajduk Split, tricouri, fulare, esarfe, banere, etc, constituiti în grupuri în alte sectoare ale stadionului, vor fi evacuati pentru a evita eventualele incidente!", se arata în comunicatul FC Dinamo.

Dinamo va întâlni echipa Hajduk Split, joi, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Europa.  Returul va avea loc în data de 5 august, de la ora 21.30, la Split.

Mediafax



Fanii croati ai echipei Hajduk Split au ajuns in Romania