Europa League

Villarreal in locul echipei Real Mallorca in Liga Europa

UEFA a decis sa admita echipa spaniola Villarreal în editia 2010/2011 a Ligii Europa, dupa ce a exclus formatia Real Mallorca, decizie care i-a revoltat pe suporteri si pe oficialii clubului ce a terminat campionatul Spaniei pe locul 5.

UEFA a anuntat, joi, ca nu admite în Liga Europa formatia Real Mallorca, care are o situatie financiara dificila, iar sâmbata a informat clubul Villarreal ca va participa în competitia intercluburi europeana.

Real Mallorca a terminat editia 2009/2010 a campoinatului Spaniei pe locul 5, iar pe pozitia a sasea s-a clasat Getafe, de asemenea calificata în Liga Europa. Villarreal a ocupat locul 7, astfel ca înlocuieste echipa Real Mallorca, conform regulamentului UEFA.

Neacceptarea în Liga Europa a echipei Real Mallorca, care are datorii de peste 60 de milioane de euro, i-a indignat pe responsabilii clubului, care au anuntat ca vor sa faca apel si sa recurga la toate caile legale pentru a opri aceasta "nedreptate".

" Sunt multe cluburi care au probleme financiare si care participa în Liga Campionilor sau în Liga Europa. Jucatorii au obtinut calificarea pe teren si le-a fost luata la masa verde", a declarat tehnicianul Michael Laudrup.

Suporterii echipei Real Mallorca au anuntat ca vor organiza manifestatii de protest, saptamâna viitoare.

UEFA a avertizat clubul Villarreal ca Real Mallorca poate face apel.

Mediafax



Villarreal in locul echipei Real Mallorca in Liga Europa