Europa League

Dinamo s-a impus la Chisinau cu Olimpia Balti in Liga Europa

Dinamo a castigat partida tur cu Olimpia Balti, disputata la Chisinau, impunandu-se cu 2-0 în prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Europa.. Primul gol a fost inscris de Pulhac in prima repriza, al doilea gol fiind amrcat de Liviu Ganea pe final de meci. Dinamo a jucat in inferioritate numerica din minutul 58, dupa eliminarea lui Marius Niculae. Si moldovenii au avut un jucator eliminat in minutul 88.
Dinamo a inceput bine partida de la Chisinau, reusind sa puna presiune pe moldoveni inca din primele minute. Alb-rosii puteau sa deschida scorul in minutul 11, prin Andrei Cristea, insa acesta a trimis cu capul in bara o centrare din lateral, dupa ce Pulhac a receptionat mingea trimisa din corner.

Dupa inca o ocazie a dinamovistilor prin Adrian Cristea, moldovenii au reusit sa echilibreze jocul si si-au creat si ei cateva ocazii bune de a inscrie la poarta lui Curca. Insa deschiderea de scor a venit in apropierea pauzei de la dinamovisti, care au accelerat jocul pe finalul primei reprize.  Homei a luat o faza pe cont propriu in banda, a patruns si a pasat excelent la Cristi Pulhac, care, venit in viteza din spate, a inscris cu un sut din 8 metri.

Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Dinamo sa mai bifeze o mare ratare, prin Andrei Cristea, principalul pericol la poarta moldovenilor, al carui sut din 10 metri la coltul lung a trecut putin alaturi. Repriza secunda a debutat tot cu o ocazie a trupei lui Andone, de aceasta data Adrian Cristea (55') aflandu-se la finalizare. Dupa doar doua minute insa, echilibrul numeric al jocului s-a rupt, Marius Niculae primind direct cartonasul rosu pentru un fault dur la Cheltuiala, lasand Dinamo in inferioritate numerica pentru restul partidei.

Olimpia Balti a incercat imediat sa profite de superioritatea numerica si a declansat un adevarat asediu la poarta lui George Curca. Andone a reactionat in timp util si i-a trimis in teren pe Torje si Catalin Munteanu in locul lui Kone si Adrian Cristea. Astfel dinamovistii au incercat sa tina cat mai mult de minge si sa tina balonul cat mai departe de propria poarta, dorind sa taie elanul moldovenilor.

Trupa din Stefan cel Mare n-a mai contat in atac minute bune, rarele faze ofensive terminandu-se ori cu suturi dezamagitoare, ori cu pase gresite. In minutul 76 Torje a incercat sa obtina un penalty, dar arbitrul grec nu s-a lasat pacalit de cazatura in careu a mijlocasului dinamovist.

Cand mai erau doar 10 minute pana la finalul timpului regulamentar de joc, Andone l-a aruncat in lupta si pe Liviu Ganea, care l-a inlocuit pe Andrei Cristea. Tanarul atacant dinamovist a inscris la cateva secunde dupa ce a intrat in teren, scapand pe contraatac din pasa lui Torje, faza finalizata cu un sut in poarta goala, dupa ce Ganea l-a driblat si pe portarul moldovenilor.

Alexandru Cheltuiala a fost eliminat din tabara moldovenilor in minutul 88, insa dinamovistii n-au mai fortat odata restabilita egalitatea numerica.

Golul lui Ganea a adus linistea pe banca dinamovista, echipa din Stefan cel Mare asigurandu-si intr-o mare masura calificarea in turul trei al Europa League chiar din prima mansa a dublei cu Olimpia Balti.

Olimpia Balti: Pascenco - Ogada, Cheltuiala, Orlovski, Valuta - Jerome (Repinetchi '68), Tcaciuc (Somide '60), Paseciniuc (Horolski '81), Camara - Ovseannicov, Adaramola. Antrenor: Nicolae Bunea.

Dinamo: Curca - Homei, Scarlatache, Moti, Pulhac - Margaritescu, Kone (Torje '65), N'Doye - Adrian Cristea (C.Munteanu '66), M. Niculae, Andrei Cristea (L. Ganea '82). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: Orlovski '68 / Moti '71

Cartonase rosii: Cheltuiala '89 / M. Niculae '58

Meciul a fost condus la centru de arbitrul grec Michael Koukoulakis.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo s-a impus la Chisinau cu Olimpia Balti in Liga Europa