Europa League

Fulham - Atletico Madrid, finala Ligii Europa

Fulham a revenit senzational in fata lui Hamburg si s-a calificat in finala Ligii Europa dupa ce s-a impus in returul de pe Craven Cottage, scor 2-1. Nemtii au deschis scorul, insa nu isi pot indeplini visul de a juca in fata propriilor suporteri, deoarece Fulham a avut o noua revenire de senzatie. In finala, Fulham va intalni formatia spaniola Atletico Madrid, care a ajuns in ultimul act dupa un meci de infarct cu Liverpool. "Cormoranii" s-au impus pe durata celor 90 de minute cu 1-0, astfel ca meciul a mers in prelungiri, unde Liverpool a marcat din nou, insuficient insa pentru calificare deoarece Atletico a marcat prin Forlan.
Dupa jocul excelent tactic din prima mansa, Fulham a incercat sa inceapa puternic partida, iar Zamora s-a aflat in fata golului in minutul 3, cand nu l-a putut invinge pe Schwarzer in doua randuri.

Inceputul ofensiv al englezilor nu a fost decat un foc de paie, pentru ca Hamburg a preluat imediat controlul partidei, incercand sa desfaca defensiva condusa excelent de Hughes.

Nemtii au reusit in sfarsit sa strapunga defensiva adversa in minutul 22, cand Mladen Petric a sutat fenomenal de la 30 de metri din lovitura libera, iar mingea s-a dus direct in vinclu, fara nici o sansa pentru Schwarzer.

Fulham a incercat sa faca ceea ce nu ii place dupa primirea golului - sa atace - insa la pauza nemtii au intrat in avantaj, scorul putand fi chiar mai mare, Pitroipa trimitand putin pe langa bara in minutul 39.

Englezii au constientizat ca nu au decat o solutie pentru a ajunge in finala de vis de la Hamburg, astfel ca au renuntat la organizarea defensiva si s-au aruncat in atac.

Dupa ce Duff a ratat o ocazie importanta, Fulham a reusit sa preia conducerea in doar sase minute, dupa doua goluri asemanatoare.

Mai intai, in minutul 70, Murphy i-a pasat excelent lui Davies in careu, pentru ca peste alte sase minute Croven Cottage sa se transforme intr-un infern dupa reusita ungurului Gera.

Hamburg a incercat sa marcheze golul care valora cat o finala, insa Fulham a rezistat eroic si a reusit sa mearga in finala.

Atletico Madrid s-a calificat eroic la Liverpool


Presata de infrangerea din prima mansa, Liverpool a avut un start furibund de partida. "Cormoranii" s-au napustit in atac inca de la primul fluier al meciului si au ratat prima sansa de gol in secunda 13, cand Benayoun a sutat bine din unghi, dar De Gea a scos in corner.

Ofensiva englezilor a continuat, iar dupa cinci minute de joc raportul cornerelor era de 4-0 in favoarea echipei lui Rafa Benitez.

Atletico Madrid si-a dat seama ca nu are nici o sansa daca va continua cu jocul defensiv si a iesit la joc, iar Raul Garcia a sutat bine in minutul 19, cand Reina s-a intins serios pentru a respinge in corner.

Chiar si asa, Liverpool a fost echipa care a facut legea. In minutul 27, Kuyt a ratat o ocazie importanta, dupa o faza de toata frumusetea, pentru ca in minutul 32 Agger sa marcheze din ofsaid, astfel ca golul a fost anulat corect.

Inevitabilul s-a produs cu un minut inainte de finalul primei reprize, cand Benayoun a centrat perfect catre Alberto Aquilani, iar acesta a pivotat excelent si l-a invins pe De Gea cu un sut langa bara.

In mod surprinzator, Liverpool nu a presat in repriza a doua pentru a obtine egalarea, parand ca este multumita cu avantajul de un gol care a dus meciul in prelungiri.

Cele doua echipe au evoluat in prelungiri de parca abia ar fi intrat pe teren, efortul celor 90 de minute nefiind prezent. Liverpool a lovit prima, in minutul 95, prin Yossy Benayoun, insa fiesta pornita pe Anfield a fost declansata prea rapid.

In minutul 103, uruguayanul Diego Forlan si-a demonstrat din nou calibrul de nas al lui Liverpool si a inscris cu un sut puternic din opt metri, suficient pentru calificarea in finala!

Onlinesport


Fulham - Atletico Madrid, finala Ligii Europa