Europa League

Unirea vrea sa urzice cormoranii

Unirea Urziceni trebuie sa se dezmorteasca dupa cele doua luni de pauza din Liga I. Primul meci oficial din 2010 ii gaseste chiar pe Anfield, unde vor da de un public superb si de o armata de vedete ranite in orgoliu dupa dezamagirile din campionat, Cupa Angliei si Liga Campionilor. Liverpool-Unirea Urziceni, primul meci oficial al unei echipe din Romania in 2010, se va dsiputa de la ora 22:05, in direct pe Onliensport.ro.
Levy are amintiri neplacute cu Liverpool

Noul antrenor al campioanei s-a mai intalnit cu Liverpool in turul trei preliminar al Ligii Campionilor din sezonul 2006/07. Levy antrena la acea vreme pe Maccabi Haifa si a fost eliminat cu greu.

In turul de pe Anfield, cormoranii au castigat cu 2-1 dupa un gol al lui Mark Gonzalez in minutul 87, in timp ce in returul disputat pe un teren neutru s-a terminat 1-1.

Din acea echipa, doar Pepe Reina, Steven Gerrard, Jamie Carragher, Fabio Aurelio si Daniel Agger mai fac parte din lotul lui Liverpool.

Ronny Levy s-a intalnit cu Rafa Benite si in sezonul 2003/04 al Cupei UEFA, cand actualul tehnician al cormoranilor pregatea Valencia. Pe Mestalla s-a terminat 0-0, insa in returul de pe teren neutru spaniolii s-au impus cu 4-0.

Pericol de suspendari


Cinci jucatori ai campioanei vor fi suspendati daca vor primi cartonas galben pe Anfield. Astfel, Iulian Apostol, Marius Bilasco, Pablo Brandan, George Galamaz si Ricardo Gomes vor avea inca un motiv in plus de ingrijorare.

De partea cealalta, jucatorii lui Liverpool nu sunt in pericol de suspendare pentru cartonase galbene.

Liverpool a facut legea in fata romanilor

Daca Unirea Urziceni nu a mai intalnit niciodata echipe din Anglia, Liverpool s-a duelat cu romanii de noua ori. Dintre cele noua intalniri, cormoranii au pierdut doar una, in fata celor de la Petrolul Ploiesti, in sezonul 1966/67 al Cupei Campionilor Europeni.

In celelalte partide, Liverpool s-a impus de sase ori si a remizat de doua ori. Mai mult, pe teren propriu cormoranii nu au primit nici un gol din partea romanilor.

Echipe probabile:
Liverpool:
Reina – Degen, Skrtel, Agger, Insua – Gerrard, Mascherano, Lucas – Babel, Kuyt – N’Gog.

Unirea Urziceni:
Arlauskis – Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Brandan – Paraschiv, I. Apostol – Semedo, Onofras, Frunza – Bilasco.

Programul meciurilor de joi:
Ora 16.00

Rubin Kazan – Hapoel Tel-Aviv

Ora 20.00

Ajax – Juventus Torino
Twente Enschede – Werder Bremen
Lille – Fenerbahce
FC Bruges – Valencia
Villarreal – Wolfsburg

Ora 22.05

Fulham – Sahtior Donetk
SV Hamburg – PSV Eindhoven
Atletico Madrid – Galatasaray
Hertha Berlin – Benfica Lisabona
Athletic Bilbao – Andrelecht
FC Copenhaga – Olympique Marseille
Panathinaikos – AS Roma

Onlinesport


Unirea vrea sa urzice cormoranii