Champions League

Platini vrea sa renunte la Liga Europa si propune Liga Campionilor cu 64 de echipe

Presedintele UEFA, Michel Platini, vrea sa renunte la Liga Europa si, începând din sezonul 2016/2017, sa transforme Liga Campionilor în singura competitie continentala, cu un numar de echipe mult mai mare, sustine cotidianul Bild, citat de AS.
Conform sursei citate, Platini vrea ca marile "puteri fotbalistice" Spania, Anglia, Germania si Italia sa aiba cel putin sase echipe în Liga Campionilor, unde în faza grupelor vor accede 64 de formatii, fata de 32 câte sunt în prezent.

"Presedintele UEFA vrea ca la aceasta competitie sa aiba acces si tari precum Letonia, Belarus sau Slovacia, care nu reusesc sa evolueze în formatul actual. Pentru a convinge cluburile ca e bine sa se renunte la Liga Europa, Platini pregateste o oferta foarte atractiva pentru participantele la competitie datorita încasarilor din publicitate si drepturile TV", sustine Bild.

Bild dezvaluie ca ideea lui Platini nu este pe placul marilor echipe, dar sustine ca francezul ar câstiga capital de imagine, el fiind un mare aparator al tarilor cu fotbal modest, rol decisiv în alegerea ca presedinte al UEFA.

Mediafax


Platini vrea sa renunte la Liga Europa si propune Liga Campionilor cu 64 de echipe