Champions League

Benfica in cautarea primei semifinale dupa 22 ani

Vulturii din Lisabona nu au mai depasit faza sferturilor de finala in Liga Campionilor din 1990, cand de altfel aveau sa dispute si finala competitiei. De atunci si pana in prezent Benfica a mai disputat alte doua sferturi de finala, ambele pierdute fara gol marcat in fata Milanului (1994/95) si Barcelonei (2005/06).
De aceasta data adversara Benficai este Chelsea Londra, echipa ajunsa in extremis intre primele opt ale Europei, dupa un retur palpitant cu Napoli pe Stamford Bridge.

Meciul de marti seara de pe Da Luz va marca practic prima intalnire intre cele doua echipe, Benfica castigand sase din cele 13 intalniri cu formatiile engleze. Alte trei meciuri s-au incheiat la egalitate, iar vulturii au fost invins de patru ori.

Gazdele din Lisabona pornesc cu ascendentul moral al celor zece meciuri fara infrangere pe teren propriu in Liga Campionilor, ultima infrangere acasa datand din decembrie 2010.

De cealalta parte, Chelsea se afla in cautarea primului succes in deplasare din acest sezon european. Londonezii au remizat de doua ori si au pierdut de tot atatea ori in cele patru meciuri disputate pe teren strain.

Ambele formatii vin dupa rezultate de 0-0 in ultimele meciuri din campionatele interne. Benfica a remizat in deplasare cu Olhanense, in timp ce echipa engleza a fost tinuta in sah pe teren propriu de Tottenham.

Meciul dintre Benfica si Chelsea va fi arbitrat de italianul Paolo Tagliavento.

Onlinesport


Benfica in cautarea primei semifinale dupa 22 ani