Champions League

Lyon castiga la limita in fata revelatiei Apoel Nicosia

La capatul unui meci mai degraba modest din partea ambelor echipe, Olympique Lyon s-a impus cu 1-0 in fata cipriotilor de la Apoel Nicosia, marti seara, in prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor.
Unicul gol al meciului a fost marcat de Lacazette in minutul 58, cand sutul acestuia din marginea careului a fost deviat de fundasul Paolo Jorge in propria poarta.
Calificata in premiera pentru o echipa din Cipru in optimile Ligii Campionilor, Apoel Nicosia nu si-a depasit conditia de outsider si a etalat un joc fara prea multe pretentii ofensive.

Patita in ultima etapa din Ligue 1 cand a pierdut in fata celor de la Caen, lyonezii au construit cu migala fara insa a avea prea multe ocazii in debutul partidei.

Centralul italian Paolo Tagliavento a avut o prima faza discutabila in minutul 3, cand Ederson a cazut in careul advers dupa un duel cu Nuno Morais.

Lyon a ratat doua bune ocazii in minutele 25 si 31, cand Bastos si Lacazette nu si-au potrivit suturile pe spatiul portii.

Acelasi Lacazette l-a pus la grea incercare pe Chiotis si portarul cipriotilor a respins cu dificultate in corner. Era minutul 41 si gazdele iroseau cea mai mare sansa de a deschide scorul.

Repriza a doua a inceput cu o si mai mare ocazie la poarta celor de la Apoel Nicosia. Ederson a patruns pe dreapta in careu, a depasit in dribling portarul, insa sutul sau a fost respins in ultimul moment de Paolo Jorge.

Pe un fond de joc mai alert a venit si deschiderea scorului. Lacazette a primit in marginea careului si a sutat in diagonala spre coltul lung, iar pe directia balonului acesta a fost atins si de Paolo Jorge.

Gazdele au avut in minutul 68 sansa golului doi, insa reluarea lui Ederson a sters bara. In fine, prima ocazie a cipriotilor a venit in minutul 88, cand Manduca s-a demarcat in dreapta si a incercat sa-l surprinda pe Lloris cu un sut sub transversala. Portarul nationalei Frantei a respins acrobatic in corner salvandu-si echipa la singura fata periculoasa.

Onlinesport


Lyon castiga la limita in fata revelatiei Apoel Nicosia