Champions League

Barcelona, victorie la pas spre sferturile Ligii

FC Barcelona este cu un picior in sferturile de finala ale Ligii Campionilor dupa victoria obtinuta in deplasare la Bayer Leverkusen, scor 3-1. Alexis Sanchez a marcat doua goluri ale catalanilor intr-un meci in care Messi a dat un assist genial si a fructificat o faza in care Dani Alves si-a demonstrat altruismul.
Dupa infrangerea din campionat cu Osasuna, care i-a compromis in mare masura sansele la castigarea campionatului, pentru Barcelona mai ramasese o singura sansa de mentinere pe linia pozitiva din ultimii ani.

Fara Xavi si Pique, ramasi in tribunele stadionului, Barcelona a inceput meciul cu Adriano urcat extrema stanga si cu o linia de mijloc formata din Fabregas, Busquets si Iniesta.

Catalanii au pus stapanire pe joc inca din startul meciului, iar in prima parte Leverkusen a iesit de cel mult cinci ori din propria jumatate de teren.

Barcelona a pasat mult, insa momentele de magie ale lui Xavi au lipsit. Prima semi-ocazie a catalanilor a venit in minutul 13, cand Schwaab a respins din sase metri o centrare buna a lui Sanchez catre Messi.

Jocul de pase al Barcelonei a continuat, catalanii reusind in cele din urma sa deschida scorul in minutul 42, la primul sut expediat pe spatiul portii lui Leno.

Messi i-a intors serviciul lui Sanchez, furnizandu-i chilianului un assist de zile mari, iar acesta a inscris calm, cu un sut printre picioarele portarului, stabilind scorul pauzei.

Spre deosebire de prima parte, in actul secund pe teren au fost prezente doua echipe. Nemtii au iesit montati de la cabine, iar in minutul 52 au reusit egalarea.

Corluka, jucatorul imprumutat de Tottenham la Leverkusen, a centrat perfect din banda dreapta, iar Kadlec i-a luat fata lui Alves si a punctat cu o lovitura de cpa.

Peste doar patru minute, Barcelona a trecut insa din nou in avantaj dupa o pasa superba a lui Fabregas care l-a lasat singur cu portarul pe Sanchez. Chilianul nu a iertat si a punctat dupa un dribling scurt.

Leverkusen a crezut totusi in sansa ei, iar in minutul 65 a fost din nou de aproape de gol. Castro a sutat excelent, dar mingea a lovit bara portii laterale.

Barcelona a avut si ea o bara pana la finalul meciului, Messi ratand de putin golul dupa o actiune individuala in care s-a distrat cu apararea adversa.

Meciul, si probabil calificarea, a fost incheiat in minutul 89, cand Dani Alves i-a oferit lui Messi sansa unui gol, centrand dintr-o pozitie din care mai toti fotbalistii ar fi sutat.

S-a incheiat 3-1, scor la care Barcelona se poate considera deja calificata in sferturile de finala.

Onlinesport


Barcelona, victorie la pas spre sferturile Ligii