Champions League

Avancronica: Inter Milano-Schalke. Campionii vor revansa dupa infrangerea din derby-ul cu Milan

Cum titlul din Italia pare tot mai departe dupa esecul usturator din Derby della Madonnina, pentru campioana Inter Milano singura si cea mai la indemana oportunitate de revansa ramane Liga Campionilor. Va juca Schalke 04 rolul de victima sigura sau germanii vor reedita succesul din finala Cupei UEFA (1997)?
De la calificarea in sferturi si pana la intalnirea programata pe Stadio Giuseppe Meazza, Schalke a schimbat antrenorul, locul lui Felix Magath fiind luat de Ralf Rangnick.

Cu toate acestea cele mai recente amintiri ale noului tehnician in Liga Campionilor nu sunt tocmai placute. Schalke a parasit competitia inca din faza grupelor, in 2005, dupa o infrangere suferita chiar pe San Siro in fata Milanului, scor 3-2.

"Ultimele saptamani nu au fost tocmai usoare pentru echipa noastra, dar de cateva zile lucram bine impreuna. S-a vazut acest lucru in ultimul meci, desi la Milano altele vor fi datele problemei.

"Vom incerca sa facem un joc bun pentru suporterii nostri si cel mai important lucru este sa ne gandim in primul rand la noi, si abia apoi la adversari", a spus Rangnick.

Gruparea germana se confrunta cu o importanta lista de incerti, fundasul Christophe Metzelder urmand a purta o masca speciala dupa ce si-a fracturat nasul la partida de campionat cu St.Pauli. Pe lista cu semnul intrebarii se mai afla Mario Gavrancic, Klaas-Jan Huntelaar, Christian Pander sau Christophe Moritz.

De cealalta parte, Inter a strans rapid randurile dupa esecul din Derby della Madonnina, Leonardo avandu-i pe lista incertilor pe Andrea Ranocchia si Cristian Chivu.

Calificata in extremis in faza sferturilor de finala, dupa ce au intors rezultatul partidei cu Bayern de la Munchen, echipa Inter Milano continua cursa de aparare a trofeului, nicio alta formatie nemaireusind acest lucru pana acum.

Recordul Interului cu formatiile germane este unul pozitiv, castigand zece din cele 16 intalniri.

Schalke incearca sa se califice pentru prima oara in istorie in semifinalele celei mai importante competitii europene, dupa ce a pierdut in doua randuri in faza sferturilor de finala (1958/59 si 2007/08).

Ultima intalnire dintre cele doua formatii dateaza din 21 mai 1997, cand Schalke a castigat Cupa UEFA, pe Giuseppe Meazza, dupa executarea loviturilor de departajare.

Onlinesport


Avancronica: Inter Milano-Schalke. Campionii vor revansa dupa infrangerea din derby-ul cu Milan