Champions League

Arsenal si Barcelona promit un nou meci de vis (LIVE pe Onlinesport de la 21:45)

Arsenal si FC Barcelona, echipele cu cel mai spectaculos fotbal din lume, se vor intalni in aceasta seara in prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Dupa ce in urma cu un an au oferit doua meciuri de vis, pe care nu le vom uita prea curand, cele doua echipe promit un nou spectacol impresionant. Iata aici toate informatiile pe care trebuie sa le stii inaintea marelui meci care va fi in direct pe Onlinesport: istoricul intalnirilor directe, noutatile din loturi si declaratiile managerilor.
Arsenal, de temut pe teren propriu

Tunarii se lauda cu un palmares de invidiat pe Emirates, in meciurile de Liga Campionilor. Nicio echipa din afara Angliei nu a reusit sa castige pe terenul lui Arsenal in ultimele 27 de meciuri din Liga Campionilor. In urma cu un an, Barcelona a inceput furtunos confruntarea din prima mansa a sferturilor de finala, dar meciul s-a terminat la egalitate, 2-2. In retur, catalanii s-au impus cu 4-1, Messi marcand toate cele patru goluri.

Pe langa aceste doua intalniri, Arsenal si Barcelona s-au mai intalnit si cu alte ocazii. In 2006, Barcelona a castigat Liga Campionilor pe Stade de France, dupa o victorie cu 2-1. In acel meci, Lehmann a fost eliminat.

Cele doua echipe s-au mai intalnit si in sezonul 1999/2000 al Ligii Campionilor, in faza grupelor. In Spania meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, in timp ce pe Wembley catalanii s-au impus cu 4-2, cu Guardiola capitan.

Stiri de echipa

Arsenal
- Wenger l-a inclus pe Samir Nasri in lot, dupa ce acesta a avut probleme medicale in ultima vreme. Denilson, Song si Djourou sunt apti de joc si ei. In schimb, nu vor putea juca Abou Diaby, Fabianski, Thomas Vermaelen si suspendatul Bacary Sagna.

FC Barcelona
- Puyol si Jefffren nu au facut deplasarea la Londra. "Ne va lipsi Puyol, este capitanul nostru" - s-a plans Guardiola la conferinta de presa

Rezultate din Weekend

Arsenal - Wolverhampton 2-0 (Van Persie 16, 56)

Sporting Gijon - Barcelona 1-1 (Barral 16 / Villa 80)

Declaratii

Arsene Wenger:
"Barcelona este cu siguranta cea mai buna echipa din lume in acest moment. Daca ii scoatem din competitie, avem o sansa buna sa castigam Liga Campionilor. Toata lumea asteata un meci spectaculos, deoarece ambele echipe practica un fotbal atractiv. Avem o sansa buna sa ii batem."

Pep Guardiola:
"Ambele echipe joaca un fotbal spectaculos, astfel ca interesul tuturor este sa isi creeze cat mai multe ocazii. Ambele echipe vor ataca in valuri. Arsenal are jucatori de calitate, iar Walcott este unul dintre ei."

Onlinesport


Arsenal si Barcelona promit un nou meci de vis (LIVE pe Onlinesport de la 21:45)