Champions League

Elvetienii rad de Paszkany: "Un patron durduliu si chel"

Presa din Elvetia trateaza pe larg debutul in cea de-a treia campanie a grupelor Ligii Campionilor pentru FC Basel si a aflat toate informatiile despre CFR Cluj. Elvetienii nu au uitat sa il ironizeze pe finantatorul ardelenilor, Arpad Paszkany.
"Basel isi doreste sa reinnoade sirul noptilor magice, echipa elvetiana avand acum mult mai multe de oferit, progresul fiind evident. Basel infrunta o echipa aflata in stare de haos, intr-o stare de tensiune dupa demiterea lui Andrea Mandorlini. Va fi «catenaccio» in Transilvania, dupa inlocuirea lui Mandorlini pentru mizerabilul start de sezon si numirea lui Sorin Cartu. Mandorlini instaurase disciplina, dar fara spectacol.

Cartu este un formidabil luptator defensiv, astfel ca vechea tactica a lui Mandorlini, defensiva italiana, ramane. Nerabdarea mogulului Paszkany, care finanteaza clubul, este proverbiala. Durduliu si chel, se imbraca in costume scumpe si ii place sa se afiseze cu femei frumoase si cu masini scumpe. Se spune ca Paszkany are relatii bune cu arbitrii, asa cum sustin competitoarele din Bucuresti. El este prototipul stilului est european al ascensiunii sociale", a scris Neue Zurcher Zeitung.

Publicatia Basler Zeitung a comentat si ea schimbarea lui Andrea Mandorlini, punand-o pe seama lipsei de rabdare a lui Paszkany. "CFR este mai putin populara in Cluj decat rivala sa Universitatea. Paszkany nu este un om prea rabdator, demitandu-l pe Mandorlini in zece minute, asa cum se aude", a comentat BZ.

CFR Cluj va intalni, de la ora 21:45, formatia elvetiana FC Basel, in grupele Ligii Campionilor.

Onlinesport


Elvetienii rad de Paszkany: "Un patron durduliu si chel"