Champions League

Inter si Bayern isi disputa astazi finala Ligii Campionilor. Chivu titular

Internazionale Milano si Bayern Munchen incununa un parcurs excelent in Liga Campionilor in marea finala care se va disputa sambata seara pe Santiago Bernabeu, care va fi transmisa in direct de Onlinesport.ro, de la ora 21:45. Romania va avea un jucator pe teren, in primul 11, Cristian Chivu, el fiind al treilea roman care joaca o finala de Liga Campionilor intr-o echipa straina.
Jose Mourinho, aflat probabil la ultimul meci pe banca italienilor, isi va intalni mentorul. Alaturi de Van Gaal, Mourinho poate intra in elita antrenorilor care au castigat Liga Campionilor cu doua echipe diferite in orasul echipei cu cele mai multe trofee.

Echipa lui Cristi Chivu are sansa sa castige primul trofeu al Ligii Campionilor dupa o pauza de 65 de ani, in timp ce nemtii stau mult mai bine la acest capitol, impunandu-se in urma cu noua ani in finala cu Valencia chiar de pe San Siro.

Cele doua echipe au avut un start greoi in actuala editie a Ligii, insa au terminat en-fanfare. Bayern s-a calificat din grupe dupa o victorie mare pe terenul lui Juventus, in timp ce Inter a avut si ea de tras intr-o grupa in care Dinamo Kiev si Rubin Kazan s-au dovedit a fi nuci grele.

Inter si Bayerns-au mai intalnit in grupele Ligii Campionilor, in sezonul 2006/07. In Italia, cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, in timp ce in Germania nemtii s-au impus cu 2-0.

La capitolul probleme de lot, singura absenta majora din lotul lui Mourinho este Thiago Motta, suspendat, in timp ce Ivan Cordoba si Davide Santon sunt accidentati. Mourinho va alinia un sistem 4-3-3.

Anuntat titular, Cristi Chivu este al treilea român care va juca o finala de Liga Campionilor. Primul a fost Raducioiu, in 1994. Al doilea a fost Adrian Ilie, jucatorul Valenciei, care în 2000 a pierdut trofeul în fata celor de la Real Madrid, scor 0-3. Atunci, „Cobra” a fost rezerva si a intrat pe teren în minutul 68.

De cealalta parte, marea absenta este Franck Ribery, caruia bavarezii nu i-au putut micsora suspendarea nici macar dupa apelul facut la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Ribery este singura absenta majora din lotul nemtilor.

Nemtii de la Bayern München s-au încoronat de patru ori campioni ai Europei: 1974 (4-0 cu Atletico Madrid), 1975 (2-0 cu Leeds United), 1976 (1-0 cu Saint Etienne) si 2001 (1-1, 5-4 dupa penalty-uri, cu Valencia). Bavarezii au mai jucat de trei ori cu trofeul pe masa: au pierdut în 1982 (0-1 cu Aston Villa), 1987 (1-2 cu FC Porto) si 1999 (1-2 cu Manchester United).

Echipe probabile:
Inter:
Cesar; Maicon, Samuel, Lucio, Chivu; Stankovic, Sneijder, Cambiasso; Eto’o, Milito, Pandev
Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber; Robben, Schweinsteiger, Van Bommel, Altintop; Mueller, Olic 

Onlinesport


Inter si Bayern isi disputa astazi finala Ligii Campionilor. Chivu titular