Champions League

Bayern invinge Fiorentina printr-un gol din offside

Final scandalos de partida pe Allianz Arena din Munchen, gazdele de la Bayern marcand golul de 2-1 dintr-o pozitie afara din joc vizibila si din avion, in prima mansa a disputei cu Fiorentina din optimile de finala ale Ligii Campionilor.
Portarul Sebastian Frey a respins in fata sutul lui Arjen Robben, mingea a ajuns la Ivica Olic, care i-a recentrat in fata portii lui Miroslav Klose.

Internationalul german, aflat in pozitie evidenta de off-side, a pus capul pentru un 2-1 mincinos, care lasa totusi deschisa lupta pentru calificarea in sferturile de finala.

Fara Adrian Mutu, in continuare aflat in stare de suspendare dupa consumul de sabutramina, Fiorentina a incercat sa ameninte poarta lui Hans-Jorg Butt inca din debut, suturile lui Alberto Gilardino si Stevan Jovetic anuntand intentiile ofensive ale toscanilor.

Dupa un inceput extrem de timid, bavarezii au amenintat in premiera poarta lui Frey abia in minutul 14, cand Mario Gomez a cautat coltul scurt dupa o actiune in viteza pe dreapta, dar goalkeeper-ul Fiorentinei a respins in lateral.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 45, Robben transformand un penalty obtinut de Franck Ribery. A priori acestui moment Gomez reusise sa marcheze, dar centralul norvegian Tom Henning Ovrebo a preferat sa anuleze reusita germanului si sa intoarca faza.

La sase minute de la reluare Fiorentina a reusit egalarea prin fundasul Kroldrup, acesta invingandu-l pe Butt cu un sut din coltul careului mic, la o faza in care tanarul Contento, intrat la pauza in locul accidentatului Van Buyten, si-a tradat lipsa experientei la nivel inalt.

Robben a trecut in minutul 61 pe langa 2-1, sutul sau din interiorul careului trecand neverosimil pe langa poarta, dupa ce Ribery si Muller construisera ideal pe flancul stang.

In minutul 74 echilibrul numeric s-a rupt, italianul Massimo Gobbi primind cartonas ros pentru un cot aplicat in fata lui Robben la o faza banala de joc in marginea terenului.

Bavarezii s-au aruncat pe final in atac, cautand cu disperare golul care sa le aduca linistea inaintea returului de la Florenta. Acesta a venit in cele din urma in chiar minutul 90, Klose marcand cu capul din offside.

Altfel, FC Porto a invins pe Arsenal Londra, scor 2-1, in celalalt meci programat, miercuri seara, in optimile de finala ale Ligii Campionilor.

Verela, in minutul 11, si Falcao, in minutul 51, au marcat pentru gazde, in timp ce veteranul fundas Sol Campbell a punctat pentru tunari in minutul 18.

FC Bayern München: Butt - Lahm, Van Buyten (Contento '46), Demichelis, Badstuber - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Gomez (Klose '66), Müller (Olic '66).

Fiorentina: Frey - De Silvestri, Kröldrup, Natali (Pasqual '85), Gobbi - Montolivo (Donadel '84), Bolatti - Marchionni, Jovetic (Felipe '75), Vargas - Gilardino.

Onlinesport


Bayern invinge Fiorentina printr-un gol din offside