Champions League

Arsenal, castigatoare in fata echipei lui Boloni intr-un meci inceput cu handicap

Echipa engleza Arsenal Londra a obtinut, miercuri seara, o victorie spectaculoasa la Liege in fata echipei locale Standard, scor 3-2, dupa ce in minutul 4 formatia pregatita de Ladislau Boloni avea 2-0 pe tabela. In celalalt meci al Grupei H, Olympiakos Pireu a dispus cu 1-0 de AZ Alkmaar.
Suporterii belgieni care au umplut pana la refuz arena Maurice Dufrasne din Liege au asistat la un inceput furibund al favoritilor, doua goluri in primele patru minute ridicand tribunele in picioare.

A fost mai intai reusita lui Eliaquim Mangala din minutul 2, pentru ca dupa alte doua minute Milan Jovanovic sa finalizeze o lovitura de la 11 metri.

Fara sa iasa prea mult in evidenta prin faze de poarta, 'tunarii' au revenit in meci in ultimul minut al primei reprize, cand danezul Nicklas Bendtner a redus din diferenta.

Reusita lui Bendtner avea sa fie momentul de rascruce al partidei, jucatorii lui Standard acuzand din plin primirea golului in partea secunda.

Prinsi in capcana a doua tactici, de a apara rezultatul sau de a forta desprinderea, oamenii lui Boloni au doua goluri in trei minute.

Mai intai a restabilit egalitatea fundasul Thomas Vermaelen in minutul 78, pentru ca Eduardo sa puncteze decisiv pentru obtienerea celor trei puncte cu noua minute inaintea finalului.

In celalalt meci al Grupei H, grecii de la Olympiakos Pireu au invins la limita, scor 1-0, gruparea olandeza AZ Alkmaar, nou venita in acest an la masa granzilor din Liga Campionilor.

Vassilis Torosidis a marcat unicul gol al intalnirii de la Atena in minutul 79.

De retinut ca pe banca elenilor s-a aflat Bozidar Bandovis, numit interimar dupa ce gruzinul Temur Ketbaia a demisionat in preziua meziului cu AZ.

Olympiakos va fi condusa in continuare de brazilianul Zico, anuntat oficial cu doar cateva ore inaintea meciului de miercuri seara.

Onlinesport


Arsenal, castigatoare in fata echipei lui Boloni intr-un meci inceput cu handicap