Champions League

L'Equipe: "Lyon a invins Steaua, echipa cea mai slaba din grupa F, dupa cum s-a prevazut"

Cotidianul L'Equipe noteaza, dupa victoria, cu scorul de 2-0, inregistrata de Olympique Lyon in meciul cu Steaua, ca echipa franceza a invins cea mai slaba formatie din grupa F, dupa cum se prevazuse la tragerea la sorti.
"Olympique Lyon a facut un mare pas spre calificarea in optimile de finala. Chiar daca totul a fost departe de perfectiune, Lyon a inscris un gol la finalul fiecarei reprize pentru a invinge in cele din urma Steaua, echipa cea mai slaba din grupa F, dupa cum s-a prevazut", scrie L'Equipe.

Jurnalul Sud Ouest considera ca succesul obtinut de francezi in meciul cu Steaua este "o victorie pretioasa". "Sub ochii selectionerului Raymond Domenech, Olympique Lyon s-a apropiat de a sasea calificare consecutiva in optimile de finala. Baietii lui Claude Puel au putut conta pe gafele portarului stelist, care a iesit adesea din poarta sau a alunecat pe un gazon foarte alunecos. Insa fara sa profite. Eu au ratat cateva ocazii inainte de pauza, cand existau solutii mai bune. (...) In plan defensiv, lyonezii nu au rezolvat toate problemele. Slabi la marcaj, ei le-au permis romanilor sa aiba ocazii periculoase de egalare (in minutele 60 si 83). Reveillere i-a salvat pe lyonezi, prin golul de 2-0 inscris in minutul 89", mentioneaza sursa citata.

"Frumoasa operatiune lyoneza impotriva Stelei", a titrat cotidianul La Voix des Sports. "Lyon a facut un mare pas catre optimile de finala ale LC, invingand Steaua, cu scorul de 2-0", scrie jurnalul francez.

Cotidianul Le Monde precizeaza ca meciul de miercuri a fost "departe de dulcea nebunie de la partida tur". "La finalul unui meci serios si marcat de lipsa unei anumite eficacitati, Lyon s-a impus in fata Stelei Bucuresti", adauga Le Monde.

Le Parisien subliniaza ca, in urma victoriei de miercuri, Olympique Lyon a preluat conducerea in grupa F. "Lyonezii s-au impus in mod logic in fata echipei Steaua, miercuri, pe teren propriu. Daca la primul meci, disputat in urma cu doua saptamani, lyonezii au fost busculati de Steaua pe parcursul unei partide spectaculoase, campionii Frantei au stapanit perfect situatia de aceasta data, in fata unui adversar amenintator foarte rar. Stelistii au fost periculosi la o ocazie a grecului Pantelis Kapetanos si la o lovitura libera executata de George Ogararu", noteaza cotidianul citat.

"Lyon in fruntea grupei", a titrat Le Figaro, care scrie ca echipa antrenata de Claude Puel a obtinut o victorie importanta.

"Lyon, operatiunea buna", a notat jurnalul Le Dauphine Libere din Lyon. "Ieri (n.r. - miercuri), lyonezii au inceput meciul ca si cum ar fi fost implicati intr-o lupta, fara sa le lase adversarilor timp sa respire, fara sa le permita sa tina mingea. Intre loviturile libere si cornerele lui Juninho, apararea romana a suferit teribil", mentioneaza cotidianul francez.

FC Steaua a pierdut cu scorul de 2-0 (1-0) meciul disputat miercuri seara, in deplasare, la Lyon, in compania formatiei Olympique, in etapa a patra a grupei F a Ligii Campionilor, ratand calificarea in optimile competitiei, insa avand sanse teoretice la accederea in 16-imile Cupei UEFA.

Mediafax


L'Equipe: "Lyon a invins Steaua, echipa cea mai slaba din grupa F, dupa cum s-a prevazut"