Champions League

CFR cade din nou in fata lui Bordeaux

Campioana Romaniei, CFR Cluj, a suferit a doua infrangere in actuala editie a Ligii Campionilor, pierzand disputa de pe teren propriu cu Girondins Bordeaux, scor 2-1 (2-1). Pentru francezi a deschis scorul Gourcuff (6), Dani a restabilit egalitatea (9), in timp ce Wendel a punctat decisiv din lovitura libera (38).
Bordeaux a inceput mai bine jocul de la Cluj, Stancioiu fiind incercat inca din minutul 3, cand a retinut un balon centrat din corner. Timizi in exprimarea pe teren, clujenii au fost surprinsi in minutul 6 de reusita lui Yoann Gourcuff.

Jucatorul imprumutat de AC Milan la Bordeaux a finalizat cu un sut din marginea careului mic, dupa incursiunea ofensiva a lui Gouffran pe partea dreapta si scoaterea din schema a lui Pereira.

Avantajul francezilor a rezistat doar trei minute in fata ofensivei CFR-iste. Dani a reusit egalarea cu o frumoasa lovitura de cap din interiorul careului, dupa ce balonul a fost centrat de Culio din lovitura libera si deviat de Kone.

Elevii lui Laurent Blanc au revenit in ofensiva in minutul 23, cand Fernando a sutat in forta din afara careului, putin pe langa poarta lui Stancioiu. In continuare s-a jucat deschis, cu actiuni in viteza la ambele portii, clujenii actionand cu precadere pe partea dreapta prin Tony si Kone.

Cea mai mare ocazie a gazdelor a rezultat in urma unei noi faze fixe, Kone fiind blocat in extremis in fata portii goale in minutul 27. Culio a centrat bine dintr-un corner de pe dreapta, portarul oaspetilor a iesit gresit, dar Kone nu a reusit sa gaseasca drumul spre gol.

Pe fondul unui echilibru evident, Girondins Bordeaux a revenit in avantaj in urma unei executii impecabile a brazilianului Wendel. Acesta a transformat magistral o lovitura libera din marginea careului, lasandu-l spectator pe Stancioiu.

CFR Cluj a inceput in ofensiva partea secunda, intreaga echipa a lui Laurent Blanc fiind masata in propria jumatate de teren. Chiar si asa reprezentantii Hexagonului au rezistat presiunii, iesind periculos pe contraatac prin Gourcuff sau Chamakh.

La 12 minute de la reluare, Peralta a ratat o mare ocazie pentru CFR, lovitura sa de cap din interiorul careului fiind respinsa cu un ultim reflex in corner de Valverde. De retinut centrarea foarte buna a lui Pereira, dupa o patrundere impetuoasa pe stanga.

Fara sa conteze deloc in faza ofensiva, girondinii s-au multumit cu un joc defensiv foarte exact, misiunea CFR-ului fiind din ce in ce mai grea pe masura trecerii timpului.

Intrarea lui Deac (min.75) a adus un plus de fantezie si prospetime in jocul clujenilor, Dubarbier ratand o mare ocazie in finalul meciului. Jucatorul argentinian a sutat plasat din afara careului, dar Valverde a reusit sa respinga in corner cu un reflex de zile mari.

Ultimele minute au consemnat bara marocanului Chamakh si un ultim corner pentru CFR, ramas in cele din urma fara rezultat.

CFR Cluj: 44. Stancioiu - 2. Tony (4. Panin '65), 20. Cadu, 26. De Sousa (22. Deac '78), 33. Pereira - 31. Dani, 6. G. Muresan - 19. Culio, 8. Peralta (28. E. Kone '68), 7. Dubarbier - 17. Y. Kone. Antrenor:Maurizio Trombetta.

Girondins Bordeaux: 30. Valverde - 21.Chalme, 27. Planus, 14. Diawara, 6. Jurietti - 5. Fernando, 4. A. Diarra - 7. Gouffran (11. Bellion '77), 8. Gourcuff, 17. Wendel (26. Obertan '77) - 29. Chamakh. Antrernor: Laurent Blanc.

Cartonase galbene: Dani '42, G. Muresan '80 / Gourcuff '17, Wendel '20, Diawara '39

Spectatori: 20.000, dintre care 50 de suporteri francezi.

Partida a fost arbitrata de elvetianul Massimo Busacca, ajutat de asistentii Matthias Arnet si Francesco Buragina. Rezerva a fost Sascha Kever. Delegatul UEFA la acest meci a fost finlandezul Pekka Hamalainen, in timp ce observatorul pentru arbitri a fost suedezul Christer Fallstrom.

Onlinesport: Dumitru Stircu


CFR cade din nou in fata lui Bordeaux