Champions League

Cadu-ul Clujului

CFR Cluj a cunoscut prima infrangere din istoria clubului in Liga Campionilor, miercuri seara, la Bordeaux. Un autogol al lui Cadu din minutul 54, a decis o partira crancena dominata de la un capat la celalalt de francezi.
O veche zicala romaneasca spune "Orice minune tine trei zile". Insa in cazul CFR-ului n-a fost vorba de trei, ci de doua, si nu zile, ci meciuri, adica atatea minuni cate au facut elevii lui Trombetta in grupele Champions League prin victoria in deplasare in fata Romei si egalul de acasa cu Chelsea.

Partida de la Bordeaux n-a mai semanat cu precedentele intalniri din Liga Campionilor, cand clujenii nu aveau ce pierde si au intrat cu tupeu in joc. Acum, jucatorii din Gruia au avut timp sa acumuleze si sa constientizeze importanta celor 4 puncte stranse cu truda si au aratat pentru prima data teama ca pot pierde ce au acumulat pana acum, tinta initiala de ocupare a locului 3 al grupei schimbandu-se peste noapte in dorinta de a prinde al doilea loc ce duce in primavara Champions LEague sau chiar sa castige grupa.

Elevii lui Laurent Blanc, presati de  situatia dezastruoasa din clasamentul grupei, unde au incasat doua infrangeri, afalandu-se pe ultimul loc cu un singur gol marcat, au ridicat insemnatatea acestui meci de "totul sau nimic". Si au luat cu asalt carel lui Stancioiu, dominand copios prima parte a meciului.

Cu Chalme general de osti si Gourcuff varf de lance, jucatorii lui Bordeaux au presat continuu poarta lui Stancioiu in primele minute, insa Tony, Cadu si Galliasi au rezistat eroic atacurilor, iar ce a trecut de ei a scos Stancioiu, cu cateva interventii excelente.

Singura ocazie de gol a clujenilor i-a apartinut, cui altcuiva decat lui Culio(36'), care s-a trezit cu mingea la picioare in careul advers, Pereira trimitand un sut-centrare de pe stanga, insa nu l-a putut invinge pe Rame din 12 metri in pozitie de unu la unu. Apoi Tony(40') urcat disperat in careul francez este blocat in ultimul moment de Planus, care a scos in corner, insa asistentul n-a vazut nici macar hentul acestuia si a acordat aut de poarta.

Dupa o prima repriza cu un joc destul de dur, cu cinci cartonase galbene aratate de arbitru in urma unor intrari tari, repriza secunda a debutat mai calm, insa tot cu francezii la timona.

Vazand ca gazdele se chinuie sa marcheze al doilea lor gol in acest sezon de Champions League, Cadu, capitanul clujenilor s-a gandit sa le dea o mana de ajutor si si-a trimis mingea in propria poarta la o centrare de pe dreapta a neobositului Gourcuff, o faza absolut banala la care Stancioiu putea interveni fara probleme daca ar fi functionat comunicarea intre cei doi jucatori.

CFR n-a mai fost capabila sa intoarca meciul si rezultatul ca in partida de la Roma, francezii dominand autoritar si dupa deschiderea scorului, singurele iesiri pe atac ale elevilor lui Trombetta avandu-i in prim-plan pe Kone(77') care a sutat pe langa poarta din pozitie buna si Didi(86') care din fata portii a trimis cu capul peste poarta lui Rame.

De parca toate astea n-ar fi fost de ajuns Trica s-a trezit sa faca pe actorul, dupa ce in tot meciul n-a reusit sa faca pe fotbalistul, si a cazut artistic la un duel pe partea stanga de atac, mult prea artistic pentru gusturile centralului care i-a aratat al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu, mijlocasul clujean fiind eliminat in penultimul minut de joc al unei partide castigate merituos de Girondins Bordeaux.

Girondins Bordeaux: 16-Ulrich Rame; 21-Mathieu Chalme, 27-Marc Planus, 14-Souleymane Diawara, 6-Franck Jurietti; 5-Fernando, 4-Alou Diarra; 26-Gabriel Obertan (7-Yoan Gouffran 61), 8-Yoann Gourcuff, 11-David Bellion (17-Wendel 61); 29-Marouane Chamakh.

CFR Cluj: 44-Eduard Stancioiu; 2-Tony, 20-Cadu, 27-De Sousa, 33-Alvaro Pereira; 8-Sixto Peralta, 6-Gabriel Muresan; 7-Sebastian Dubarbier (29-Didi 75), 10-Eugen Trica, 19-Juan Culio; 17-Yssouf Kone (28-Emmanuel Kone 86).

Onlinesport: Irina Maxim




Cadu-ul Clujului