Champions League

CEfereLSKI

Echipa care a castigat titlul in Romania a jucat de la egal la egal cu Celski din Londra, una dintre cele mai puternice si bogate echipe ale lumii. CFR Cluj a remiat pe teren propriu cu londonezii lui Abramovici, scor 0-0, la capatul unui meci foarte bun si echilibrat, in care Trica a avut cea mai mare ocazie, o bara.

Finalista editiei trecute a Ligii Campionilor si-a respectat statutul de favorita in meciul de la Cluj, elevii lui Felipe Scolari instalandu-se inca din primul minut in jumatatea CFR-ului.

Dupa un inceput prudent, bazat pe o defensiva totala, campionii Romaniei au dat primele semne de viata in jumatatea londoneza in minutul 6, cand Kone si-a incercat sutul de la 30 de metri.

Jucatorii lui Chelsea au insistat cu baloanele centrare in careu pentru Ballack sau Drogba, de fiecare data Cadu respingand cu siguranta in minutele 7 si 8.

Treptat jucatorii lui Trombetta au prins din ce in ce mai mult curaj in jumatatea adversa, Trica intrandu-si in rolul de coordonator in linia mediana. Asa s-a intamplat in minutul 11, cand decarul din Gruia l-a gasit pe Dani demarcat in careul advers, dar mijlocasul CFR-ului a fost semnalizat in pozitie afara din joc.

In pofida posesiei superioare a echipei din Anglia, CFR Cluj a ramas in continuare periculoasa pe contraatac, Trica fiind foarte aproape de o reluare decisiva in minutul 27.

Cea mai mare ocazie a gazdelor in prima parte s-a consumat cu zece minute inaintea pauzei, cand fundasul stanga Pereira a sutat din alergare foarte aproape de bara din stanga a portii aparate de Cech.

Scolari a mutat la pauza trimitandu-l in teren pe Nicolas Anelka alaturi de Didier Drogba si Chelsea a continuat sa preseze in jumatatea ceferista. Cu toate acestea gazdele au raspuns bine pe contraatac, Muresan punandu-i serioase probleme lui Cech in minutul 49, cu un sut in forta din afara careului.

La 11 minute de la reluare De Sousa a respins din fata lui Drogba, cautat in fata portii cu o minge trimisa de Malouda. Atacantul ivorian s-a resimtit in urma interventiei si a iesit accidentat. In locul sau a intrat fundasul Belletti, Chelsea revenind la sistemul cu un singur varf autentic.

Lampard si-a incercat la randul sau sutul din afara careului in minutul 61, dar Stancioiu s-a evidentiat retinand fara probleme. Au urmat momente de presiune a englezilor, care au apasat din ce in ce mai tare pe accelerator, dar defensiva clujeana a rezistat in fata asaltului 'galbenilor'.

Mai mult decat atat, campionii Romaniei au replicat taios in finalul meciului, ultimele zece minute fiind dominate de Trica si colegii sai. Internationalul roman a irosit o buna sansa de gol in minutul 80, cand a sutat in bara portii lui Cech, mingea iesind in cele din urma in afara terenului.

Cea mai mare ocazie a meciului i-a apartinut insa fundasului stanga Pereira, al carui sut din interiorul careului a fost respins de goalkeeperul lui Chelsea cu un reflex providential. Replica londonezilor a venit imediat, Anelka trimitand peste poarta din sase metri.

In urma remizei de la Cluj, cele doua echipe se mentin in fruntea grupei A cu patru puncte fiecare, departajarea fiind facuta la golevaraj, unde Chelsea are avantaj dupa ce a invins in prima etapa pe Bordeaux cu 4-0.

Tabela electronica inaugurata cu ocazia acestu meci si care a costat un milion de euro a avut unele probleme tehnice.

Inainte de inceputul meciului, suporterii echipei CFR au afisat un banner imens, care acoperea aproape un sfert din peluza pe care era desenat jucatorul argentinian Culio, avand dinti de vampiri, manta si rupand Big Ben-ul. Pe banner scria "Draculio".

Germanul Michael Ballack a fost huiduit la fiecare atingere de balon, dupa ce a comis un fault in primele 15 minute la Pereira, iar Pereira i-a intins mana, insa germanul a refuzat si i-a reprosat arbitrului Meyer ca a acordat fault pentru CFR.

La meci au asistat 20.620 de sersoane, un record pentru CFR, intre care si circa 600 de fani ai formatiei Chelsea.

In minutul 58, Didier Drogba s-a accidentat si a parasit terenul pe targa, fiind inlocuit cu Juliano Belletti.

CFR: 44. Stancioiu - 2. Tony, 20. Cadu, 27. De Sousa, 33. Pereira - 31. Dani, 6. Muresan, 7. Dubarbier, 10. Trica (29. Didi '89), 19. Culio - 17. Kone. Anternor: Maurizio Trombetta.

Chelsea: 1. Cech - 17. Bosingwa, 33. Alex, 26. Terry, 18. Bridge - 12. Obi Mikel, 13. Ballack - 21. S. Kalou (39. Anelka '46), 8. Lampard, 15. Malouda (9. Di Santo '74) - 11. Drogba (35. Belletti '58). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.

Cartonase galbene: Pereira '71, Dani '90 / Alex '40, Anelka '78

Partida CFR Cluj - Chelsea Londra a fost arbitrata de o brigada din Germania, avandu-l la centru pe Florian Meyer. Meyer a fost ajutat la cele doua linii Sonke Glindemann si Detlef Scheppe. Rezerva a fost Peter Gagelmann.

Delegatul UEFA a fost desemnat islandezul Gudmundur Petursson, in timp ce observator de arbitri a fost austriacul Johann Hantschk.

Onlinesport: Dumitru Stircu



CEfereLSKI