Champions League

Avancronica finalei Ligii Campionilor

Cea mai de succes competitie inter-cluburi pe plan european isi va desemna, miercuri seara, de la ora 21:45, castigatoarea, dintre Manchester United si Chelsea.
Manchester United si Chelsea se vor intalni miercuri seara in prima finala a Ligii Campionilor disputata intre doua echipe englezesti. Acasa la Roman Abramovic, ambele formatii s-au plans de gazonul de pe Luzhniki, montat doar in urma cu 15 zile, dupa ce suprafata artificiala a fost data la o parte.

Sir Alex Ferguson si-ar putea trece in palmares a doua Liga a Campionilor castigata cu Manchester United, dupa cea din 1999, in timp ce Chelsea pe plan european se poate lauda cu doua Cupe UEFA, in 1971 si 1998 si o Supercupa a Europei, in 1998.

De altfel, si diferenta dintre palmaresul celor doi antrenori este ca de la cer la pamant. In cei 22 de ani petrecuti la carma lui United, Sir Alex Ferguson a castigat 19 trofee importante, spre deosebire de omologul sau, instalat in functie in luna septembrie in locul lui Jose Mourinho.

Cu toate acestea, Ferguson a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Avram Grant. "Sunt multe cluburi care ofera unui antrenor 10 ani pentru a face ce a facut Avram Grant. Nu a fost usor sa preia echipa la mijlocul unui sezon, era un necunoscut, dar acum este in finala Ligii Campionilor. S-a descurtat exceptional, Chelsea ramane o echipa greu de batut si care stie sa conserve foarte bine un rezultat", a spus Ferguson.

Presa britanica a scris ca Avram Grant si-ar putea pierde postul daca nu va castiga finala de la Moscova. "Nu la asta ma gandesc in acest moment, gandul meu e numai si numai la finala. Nu am discutat nimic cu patronul, in acest moment suntem focusati doar pe meciul de miercuri", a precizat Grant.

Chelsea a primit o lovitura dura la antrenamentul de marti seara. Ashley Cole s-a accidentat la glezna dupa un contact cu Claude Makelele si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Avram Grant va putea totusi sa-i foloseasca pe John Terry si Didier Drogba, dupa ce acestia au avut probleme minore in ultimele zile. De partea cealalta, Manchester United nu are probleme medicale.

Onlinesport


Avancronica finalei Ligii Campionilor