Champions League

Barcelona merge in careul de asi al Ligii Campionilor

Dupa succesul din Germania, Barca a evoluat prudent in meciul de pe Camp Nou si s-a calificat meritat in semifinalele Ligii, dupa un meci pe care l-a controlat tactic, mai ales in repriza secunda.
Inceputul partidei a apartinut nemtilor, iar Altintop l-a pus la grea incercare pe Valdes. Kuranyi loveste deficitar mingea la sase metri de poarta in minutul 22 si iroseste o mare ocazie pentru nemti.

Finalul reprizei a apartinut trupei lui Rijkaard, Toure marcand golul victoriei pentru Barcelona in minutul 43. Bordon a respins nefericit o centrare a lui Bojan, balonul a cazut apoi pe transversala, iar Toure a inscris din apropierea portii.

Repriza a doua debuteaza cu ocazia lui Henry din minutul 49, francezul trimitand peste poarta centrarea lui Bojan. Pana la final, Barcelona a dominat autoritar si a mai avut ocazii de a marca, insa acestea au fost ratate cu seninatate. Schalke a cedat in al doilea mitan si nu a mai pus probleme unui adversar care s-a dovedit mai valoros si cu un plus de experienta internationala.

Fanii iberici au protestat vehement la inlocuirea lui Bojan, iar multi dintre ei au agitate batistele albe in tribune.

Barcelona va intalni pe Manchester in semifinalele Champions League.

Au evoluat echipele:

Barcelona: Valdes - Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal - Xavi, Yaya Toure (Marquez), Iniesta - Eto’o, Bojan (Giovani), Henry (Gudjohnsen). Antrenor: Frank Rijkaard.

Schalke: Neuer - Rafinha (Larsen), Bordon, Krstajic, Westermann - Jones, Ernst, Kobiasvili (Grossmuller) - Asamoah (Vicente Sanchez), Halil Altintop, Kuranyi. Antrenor: Mirko Slomka.

Onlinesport: Andrei Preotu



Barcelona merge in careul de asi al Ligii Campionilor