Champions League

Steaua ramane la borna zero

Steaua a pierdut si cel de-al treilea meci disputat in grupa H dupa 1-2 in fata Sevillei, marti seara, ramanand cu o zestre nula de puncte in acest sezon de Liga Campionilor. Kanoute `5 si Fabiano `18 au punctat pentru formatia spaniola, in timp ce Ovidiu Petre `63 a readus speranta in formatia ros-albastra.
Steaua a inceput bine meciul insa, asemenea majoritatii echipelor mici care puncteaza la capitolul estetica, a fost imediat amendata de Sevilla. Capel, in minutul 5, a profitat de un spatiu liber in partea stanga de atac, a centrat din fata lui Dorin Goian, iar Kanoute, singur in fata portii, a reluat cu capul in plasa pentru 1-0.
 
Zece minute mai tarziu, danezul Poulsen a trimis o ghiulea putin pe langa poarta Stelei pentru ca, in minutul 18, Fabiano sa isi treaca, si el, numele pe tabela de marcaj. Kanoute a deviat o pasa de la mijlocul terenului, brazilianul s-a indreptat spre poarta, l-a driblat pe "Rufay" si a trimis decisiv, desi Emeghara a incercat din rasputeri sa opreasca inevitabilul.
 
Cu Victoras Iacob in atac, Steaua nu a miscat mai nimic, lentoarea acestuia fiind principalul lucru negativ observabil in jocul vicecampioanei Romaniei. Dupa o jumatate de ora de joc, Navas a trimis periculos in fata portii, insa Mosquera a reluat cu capul alaturi.
 
Apararea Stelei a schiopatat din nou, in minutul 37, cand actorul principal al primului act, Capel, l-a angajat perfect pe Jesus Navas, dar jucatorul Sevillei si-a facut mingea prea lung, Zapata a iesit si l-a incomodat pentru a evita rusinea inca de la pauza.
 
In urma mai multor pase ce au functionat ca un veritabil somnifer pentru stelisti, Keita a rupt ritmul, cu cinci minute inainte de pauza, printr-un sut senzational care a zguduit stalpul portii nefericitului "Rufay".
 
Nici inceputul reprizei secunde nu a abundat in atacuri ros-albastre, ba dimpotriva, Sevilla a mai amenintat inca o data, la cinci minute de la reluare, cand centrarea lui Alves a fost deviata la o palma de poarta noastra.
 
De nicaieri, Croitoru a trimis o pasa de geniu tocmai de la mijlocul terenului, Iacob a dejucat perfect jocul la offside al gazdelor, a trimis in blocajul lui Mosquera, iar Ovidiu Petre a profitat de respingere si a miscorat diferenta, 1-2. In minutul 66, Rada a demonstrat ca stie si baschet, in suprafata de pedeapsa, italianul Rosetti nu a observat si am scapat de un penalty perfect valabil, insa nu si de sutul lui Fabiano ce a barbierit stalpul portii.
 
Acelasi Fabiano putea sa incheie conturile, zece minute mai tarziu, dar reluarea sa cu capul a trecut razant cu celalalt stalp al portii steliste. Finalul de meci a apartinut Sevillei, care a trecut in trei randuri pe langa gol, Renato, Fabiano si Navas nereusind sa invinga un Zapata providential.
 
Cartonase galbene: Keita `32, Adriano `44/P. Marin `7, Croitoru `75, Zaharia `84
 
Sevilla: Palop, Correia, Dragutinovic, Mosquera, Alves, Capel (Marti `84), Keita, Poulsen, Navas, Kanoute (Renato `71), Fabiano.
 
Steaua: Zapata, P. Marin, Goian, Ov. Petre, Rada, Emeghara, Surdu (Neaga `46), Dica (Badea `46), Nicolita, Iacob (Zaharia `71), Croitoru.
 
Partida a fost oficiata de o brigada din Italia, in frunte cu Roberto Rosetti, asistat la cele doua linii de Paolo Calcagno si Alessandro Griselli.
 
Onlinesport: Ioan Tarita


Steaua ramane la borna zero