Champions League

Spectacol de cinci stele pe Teatrul Viselor

Manchester United a invins cu 3-2 pe AC Milan, in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor, intr-o partida cum rar se vede in fotbalul european.

Rio Ferdinand, Garry Neville, Mikael Silvestre, Nemanja Vidic, Kieran Richardson, Ji-Sung Park si Louis Saha au luat cu asalt infirmeria lui Manchester United inaintea confruntarii cu diavolul milanez, iar Sir Alex Ferguson a trebuit sa introduca o echipa cu multe schimbari, apararea avand cel mai mult de suferit din cauza accidentarilor.

Manchester a vrut sa repete masacrul din meciul cu AS Roma, iar inca din minutul 5, Fletcher l-a lansat excelent pe Rooney, dar sutul atacantului englez a fost respins in corner de Dida, revenit dupa o accidentare. Din cornerul rezultat, Manchester United a inscris primul gol, in minutul 6. Dida a iesit eronat la 4 metri metri, Cristiano Ronaldo a lovit balonul cu capul, portarul brazilian a respins gresit si, desi a incercat cu un ultim efort sa salveze, mingea a intrat in poarta, iar spectatorii de pe "Teatrul Viselor" erau in delir.

Michael Carrik i-a dat mari emotii lui Dida dupa un sfert de ora de la debutul partidei, cand a sutat cu pamantul de la marginea careului de 16 metri, dar balonul a fost respins cu un ultim efort de brazilian. AC Milan putea sa egaleze in minutul 17, dar Ambrosini si-a uitat gloantele in Italia, iar lovitura sa de cap a fost mult prea slaba pentru a-l invinge pe Edwin van der Sar.

Magicianul Kaka a scos din joben o accelerare incredibila, a lasat in urma apararea lui Manchester si l-a invins pe Van der Sar cu un sut la coltul lung in minutul 22. Dupa primirea golului, Cristiano Ronaldo a vrut sa-i raspunda lui Kaka cu o cursa incredibila, a patrus in centru, dar a vrut sa fie altruist pasandu-i lui Evra, dar francezul era in pozitie de offside.

In minutul 35, acelasi Cristiano Ronaldo a sutat puternic cu piciorul stang, insa Dida a respins cu o parada ciudata. Fenomenul Kaka a lovit inca o data in minutul 37, cand i-a hipnotizat pe fundasii Manchesterului, acestia s-au dat cap in cap, iar brazilianul a ramas singur cu Van der Sar si l-a executat cu un sut bine plasat.  

Cu un minut inainte de pauza, Sir Alex Ferguson a primit inca o veste proasta, dupa ce Evra a primit cartonasul galben pentru un fault la Gatusso si  va lipsi in returul de pe San Siro din Milano. Dupa marcarea golului cu numarul trei, pragmtismul a luat controlul primei reprize, singura ocazie de gol venind in minutul 46, la o lovitura libera executata de Pirlo, la o palma de vinclul portii lui Van der Sar.

Aflat la a 104-a prezenta in Liga Campionilor, Paolo Maldini a fost schimbat la pauza cu mult mai tanarul Bonera. Manchester United a inceput in atac si partea secunda, insa Carrick a reluat incredibil pe langa poarta lui Dida, din numai 4 metri.

Dupa ce a fost accidentat de francezul Evra in minutul 45, killerul Gattuso a mai suferit o accidentare in minutul 53 si a fost nevoit sa paraseasca "Teatrul Viselor" cu salvarea, fiind schimbat cu Brocchi.

Kaka putea realiza hattrickul in minutul 56, dar sutul sau a trecut paralel cu poarta diavolilor rosii. Peste numai un minut, din nou Kaka a avut sansa de a inscrie, trimitand o bomba din vole, putin peste poarta.

Manchester United a reusit egalarea in minutul 59, cand, dupa o actiune colectiva de atac, Paul Scholes a inventat o pasa magnifica pentru Wayne Rooney, iar acesta, ramas singur cu Dida, a avut de indeplinit o simpla formalitate pentru a ridica cei 70 de mii de spectatori de pe Old Trafford in picioare.

Dupa marcarea golului, englezii au luat cu asalt poarta lui Dida, apararea milaneza era KO, insa Dida a fost imperial la sutul irlandezului Fletcher si a respins in corner. Ryan Giggs a beneficiat in minutul 70 de o lovitura libera, dintr-o pozitie asemanatoare cu cea din care a marcat golul controversat din partida cu Lille, insa nu a nimerit cadrul portii, sutand la o palma de vinclu. Cateva minute mai tarziu, Giggs a mai avut o lovitura libera dintr-o pozitie identica, a schimbat sutul, iar Dida a retinut fara probleme.

Cristiano Ronaldo putea da lovitura in minutul 84, dupa ce a fentat doi milanezi cu celebra bicicleta, dar sutul sau a lovit plasa laterala a portii lui Dida, cel care a deviat usor balonul in corner. Manchester United a lovit decisiv, in prelungirile partidei, dupa un contraatac scoala. Rooney s-a demarcat superb si a sutat din intoarcere, inscriind golul victoriei in minutul 91, cu un sut la coltul scurt.

Manchester United a castigat cu 3-2, intr-un meci de povestit nepotilor. Chiar daca au pierdut, italienii inca mai pastreaza sanse de calificare in finala din luna mai.

Statistici:

Suturi: 23-15
Suturi pe poarta: 12-8
Faulturi comise: 16-13
Offside-uri: 2-2
Cornere: 10-2
Posesie: 51-49

Manchester United: 1.Van der Sar, 3.Evra, 4.Heinze, 6.Brown, 7.Cristiano Ronaldo, 8.Rooney, 11.Giggs, 16.Carrick, 18.Scholes, 22.O'Shea, 24.Fletcher
Antrenor: Alex Ferguson

AC Milan: 1.Dida - 44.Oddo, 13.Nesta, 3.Maldini (25.Bonera '46), 18.Jankulovski, 8.Gattuso (32.Brocchi '53), 21.Pirlo, 23.Ambrosini, 10.Seedorf - 22.Kaka, 11.Gilardino (20.Gourcuff '84)
Antrenor: Carlo Ancelotti

Onlinesport: Cristian Soitu



Spectacol de cinci stele pe Teatrul Viselor