Champions League

Chelsea continua suprematia englezilor

Chelsea Londra s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor dupa ce a invins Valencia chiar la ea acasa cu scorul de 2-1. Golul calificarii a fost marcat de Essien in ultimul minut de joc.

Chelsea a reusit sa treaca pentru complexul spaniol si a invins cu 2-1 Valencia, intr-o partida in care a fost condusa cu 1-0. Singurii dezamagiti de calificarea lui Chelsea sunt copiii lui Jose Mourinho, care aveau promisa o vizita la o gala de wrestling in cazul in care Chelsea nu trecea de Valencia. 

Valencia a inceput mai bine meciul, dar prima sansa reala de gol a venit abia in minutul 30, cand Morientes a luat la tinta bara lui Cech. Atacantul nationalei Spaniei s-a revansat in minutul 33, cand l-a invins pe portarul ceh cu un sut din careul mic al londonezilor.

Valencia putea sa-si dubleze avantajul de pe tabela de marcaj peste numai cateva minute, dar Joe Cole a salvat in ultimul moment de pe linia portii. Canizares si-a salvat echipa de la primirea unui gol ca si facut, in minutul 39, cand a respins miraculos lovitura de cap a lui Drogba, cel care le-a dat emotii londonezilor in debutul partidei cand s-a accidentat la un contact cu Ayala.

Scorul la pauza a fost 1-0 pentru "lilieci", iar Valencia era calificata in semifinalele Ligii Campionilor. Sevcenko i-a readus cu picioarele pe pamant pe spectatorii visatori de pe Mestalla chiar in debutul partii secunde, in minutul 52, cand in urma unei balbaieli in careul spaniol a adus egalarea pentru Chelsea.

Cei 4000 de englezi aflati pe Mestalla au fost in culmea fericirii in minutul 74, cand Joe Cole a inscris, dar golul sau a fost anulat corect la semnalizarea asistentului Dmitrios Saraidaris. Canizares a salvat din nou din fata lui Ballack in minutul 85, iar cand jocul parea ca merge spre prelungiri, Essien a inscris in minutul 92, printr-un sut care l-a surprins pe Canizares.

Dupa ce Manchester United a spulberat Roma si s-a calificat in semifinale, iar Liverpool are un avans considerabil, 3-0 in tur, in fata lui PSV, Chelsea este cea de a treia echipa calificata in semifinalele competitiei. Primul duel englez din aceasta competitie se va intampla mai mult ca sigur in semfinale, cand Chelsea va intalni Liverpool, asta in cazul in care cormoranii reusesc sa pastreze avansul de 3-0 obtinut in Olanda.

Onlinesport: Cristian Soitu

 



Chelsea continua suprematia englezilor