Champions League

United spulbera Roma: 7-1

Manchester United s-a calificat in semifinalele Ligii Campionilor dupa ce a umilit cu 7-1 pe AS Roma. Partida a fost una de cosmar pentru italieni, in timp ce englezilor le-a iesit tot. Carrick si Ronaldo au reusit cate o dubla, in timp ce Smith, Rooney si Evra si-au trecut si ei numele pe lista marcatorilor.

Nici nu incepuse partida si problemele deja aparusera pentru Luciano Spalletti. Taddei s-a accidentat la incalzire si a fost inlocuit in ultimul moment de Vucinic, cel care a inscris un gol in partida tur. Pizarro a avut prima sansa a meciului, dar sutul sau a trecut putin pe langa poarta olandezului Edwin van der Sar. Totti a repetat isprava lui Pizzaro cateva minute mai tarziu, dar si sutul sau a ocolit poarta lui Manchester.

Recitalul lui Manchester a inceput in minutul 11. Cristiano Ronaldo a facut o suita de driblinguri pe pasa dreapta a terenului, a pasat in centru la Carrick, iar jucatorul lui Manchester l-a executat pe Doni cu un sut plasat de la 18 metri. 

Golul de 2-0 a fost unul absolut superb, desprins parca din manualele de fotbal. Dupa o actiune excelenta de contraatac, la care Cristi Chivu a gresit decisiv dand pe langa minge, Alan Smith a ramas singur cu Doni si l-a invins pe brazilian cu un sut de la 16 metri. In minutul 19 s-a semnat practic sentinta romanilor. Ryan Giggs a centrat perfect pentru Rooney, atacantul nationalei Angliei a pus latul, mingea a lovit bara si a intrat in poarta, iar tabela de pe Old Trafford arata 3-0.

AS Roma a incercat sa revina si in minutul 22 Pizarro a executat o lovitura libera, dar De Rosi nu a putut sa introduca balonul in poarta. Raspunsul lui Manchester a venit rapid, iar in minutul 30 Cristiano Ronaldo a patruns in careu si a sutat puternic pe langa poarta.

Manchester United a mai lovit inca o data pe contraatac, in minutul 44, cand Cristiano Ronaldo, lasat singur pe partea dreapta, a sutat de la 14 metri si a inscris primul sau gol din acest sezon de Liga Campionilor.

Debutul partii secunde i-a apartinut tot lui Manchester. In minutul 49, Ryan Giggs a centrat puternic la firul ierbii, defensiva romana, practic adormita, a uitat sa respinga, iar Cristiano Ronaldo a reusit dubla. Portughezul a contribuit si la golul sase al lui Manchester, purtand o actiune caracteristica pe partea dreapta a terenului. Ronaldo a centrat in careu, mingea a depasit suprafata de pedeapsa, Fletcher i-a pasat lui Carrick, iar acesta a reusit dubla printr-un sut de la 25 de metri direct in vinclul portii lui Doni.

Daniele de Rossi a mai alinat suferinta romanilor, prin eurogolul reusit in minutul 69. De Rossi a sutat superb din vole si a fructificat centrarea lui Totti. De Rossi nu a facut altceva decat sa-i enerveze pe englezi, iar francezul Patrice Evra a inscris si el in minutul 81, printr-un sut la coltul scurt de la distanta de 20 de metri.

In finalul meciului s-au intamplat tot felul de lucruri mai putin obisnuite. In ultimele 5 minute ale partidei, Luciano Spalletti, antrenorul Romei, a facut 3 schimbari, tragand parca de timp pentru a limita proportiile scorului, Sir Alex Ferguson dadea autografe fanilor, iar Edwin Van Der Sar a stopat pe piept sutul lui Totti.

Manchester United se califica in semifinale dupa scorul general 8-3 si va intalni castigatoarea meciului Bayern Munchen - AC Milan.

Statistici:

Suturi: 22-22
Suturi pe poarta: 15-8
Cornere: 3-2
Offside-uri: 5-2
Faulturi comise: 20-15
Posesie: 46% - 54%

Onlinesport: Cristian Soitu

 



United spulbera Roma: 7-1