La Liga

Un prieten din copilarie ii doneaza o parte din ficatul sau lui Abidal

Un prieten din copilarie al fotbalistului echipei FC Barcelona, Eric Abidal, îi va dona acestuia o parte din ficatul sau, pentru transplantul ce va fi facut probabil la sfârsitul acestei luni, informeaza cotidianul ABC.
Potrivit jurnalului, chiar si daca totul va decurge bine si Abidal va putea avea o viata normala dupa transplant, exista îndoieli în privinta sanselor francezului de a reveni pe teren ca fotbalist profesionist.

FC Barcelona a anuntat, joi, ca Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat în perioada urmatoare. "În saptamânile urmatoare, jucatorul va fi supus unui transplant de ficat, având în vedere evolutia situatiei sale hepatice. Transplantul era o optiune deja indicata la începutul tratamentului, în urma cu un an. La dorinta expresa a jucatorului, clubul solicita respectarea dreptului la confidentialitate", a precizat serviciul medical al FC Barcelona.

Eric Abidal a fost operat, în 17 martie 2011, pentru înlaturarea unei tumori la ficat. El s-a refacut atunci în câteva saptamâni, iar la doua luni dupa interventia chirurgicala a fost titular în finala Ligii Campionilor, cu Manchester United, fiind si primul care a ridicat trofeul.

Mediafax


Un prieten din copilarie ii doneaza o parte din ficatul sau lui Abidal