La Liga

Barcelona se califica dupa un meci magic

FC Barcelona s-a calificat in semifinalele Cupei Regelui Spaniei dupa remiza spectaculoasa de pe Camp Nou, scor 2-2. Catalanii au condus cu 2-0 la pauza desi Realul a jucat mai bine in prima parte. In actul secund, Realul a reusit sa fructifice ocaziile create, dar n-a izbutit si marcarea celui de-al treilea gol.
Criticat pentru tactica defensiva din tur, Jose Mourinho a hotarat sa mizeze totul pe cartea atacului in confruntarea de pe Camp Nou. Portughezul a aliniat patru jucatori ofensivi - Ozil, Kaka, Ronaldo si Higuain - insa multi si-au adus aminte de tactica de la 'Manita'.

Startul meciului a fost fulminant. Realul putea sa intre pe teren cu 1-0 inca de la cabine, dar Higuain a refuzat cadoul lui Pique din secunda 7. Fundasul catalanilor a lasat o minge sa treaca spre Valdes, dar Higuain a intervenit. Agilitatea sa a fost contrabalansata de precizie, sutul argentinianului fiind dezamagitor.

Ratarea lui Higuain le-a dat sperante madrilenilor, care au fost aproape inca o data de gol in minutul 11. Cristiano Ronaldo a fost la un pas sa dea 'copy-paste' golului din tur, numai ca de aceasta data Pinto a reusit sa respinga in fata.

Realul a continuat sa creada, iar minutul 30 a adus inca o sansa importanta. Mesut Ozil a prins un sut fabulos de la 35 de metri, Pinto a fost spectator, dar bara s-a opus.

In tot acest timp, Barcelona se multumea sa tina de minge. Mourinho a gandit o tactica mult mai buna, care nu le-a permis sa creeze spatii de care sa profite.

A aparut insa elementul surpriza. Iniesta s-a accidentat dupa jumatate de ora, iar Pep a fost nevoit sa-l scoata de la naftalina pe Pedro. Varful Realului a fost cel care a deschis scorul in minutul 44, dupa o actiune geniala a lui Messi.

Reusita lui Pedro i-a demoralizat deplin pe madrileni, care au mai incasat un gol pana la pauza. Dani Alves a prins un trasor de zile mari in prelungiri, sutul sau ducandu-se direct in vinclu pentru un 2-0 pe care catalanii l-au vazut suficient pentru calificare.

Mourinho a reusit sa-si revitalizeze jucatorii in actul secund, madrilenii aratand o agresivitate pozitiva iesita din comun. Granero, Benzema si Callejon au fost introdusi in partea secunda, albii aratand o alta fata.

Egalarea avea sa se produca in doar patru minute. Neamtul Ozil a iesit la rampa cu o noua faza geniala, lasandu-l singur cu portarul pe Ronaldo in minutul 68. Portughezul a preluat, l-a driblat pe Pinto, iar apoi a punctat fara emotii.

Peste alte patru minute, Real a punctat din nou, dupa un cadou facut de Pique. Iubitul Shakirei a degajat gresit, mingea a fost trimisa catre Benzema, care nu a iertat din centrul careului, umilindu-l pe Puyol.

Realul mai avea astfel de un singur gol pentru o victorie, un miracol si o calificare.  Barcelona a aratat insa ca stie sa se apere, iar nervii si-au spus cuvantul in cealalta tabara. Si acest clasic a fost terminat in inferioritate de madrileni, Ramos fiind eliminat in minutul 89.

Barcelona a obtinut astfel calificarea in semifinalele Cupei Regelui Spaniei, inregistrand inca un succes in duelul cu Realul lui Mourinho.

In semifinale, Barcelona va intalni cel mai probabil Valencia. In cealalta semifinala, Mirandes va intalni Bilbao.

Onlinesport


Barcelona se califica dupa un meci magic