La Liga

Barcelona - Real Madrid, cel mai mare Clasic in viata

Ochii intregii planete vor fi atintiti, timp de doua ore, pe Camp Nou. De la ora 22:00, Barcelona va fi punctul zero al omenirii, duelul dintre oameni si extraterestri urmand sa tina capul de afis al zilei . Stiati ca Real Madrid a avut aproape 20 de ani cand nu a castigat pe Camp Nou? Iata si putina istorie.
Pentru a treia oara in istorie, marele derby al Spaniei se joaca intr-o zi de luni. Alegerile parlamentare din Catalunia au decalat El Clasico, insa acest lucru poate fi un semn bun.

Cele doua echipe au avut o zi in plus de odihna dupa meciurile din Liga Campionilor si sunt pregatite de un spectacol pe cinste, multa lume anticipand unul dintre cele mai bune meciuri din istorie.

Se asteapta ca aceasta partida sa doboare toate recordurile de audienta in lumea sportului. Derbiul va fi transmis pentru prima data in India, astfel ca vom avea cu siguranta peste 100 de milioane de oameni in intreaga lume concentrati asupra meciului.

Real Madrid vine pe Camp Nou cu un gand care nu ii da niciodata pace. Albii nu uita ca intre anii 1984 si 2003 nu au putut sa castige deloc pe arena Barcelonei. Intre 1984 si 2000 au fost 17 partide, dintre care 14 castigate de catalani si 3 egaluri.

In 1999 Raul obtinea un egal istoric, prin care amutea Camp Nou, insa Realul nu va uita niciodata aceasta perioada neagra in care nu putea invinge si in care de trei ori au pierdut cu 3-0... . Victoria a venit abia in 2003, pe 6 decembrie pentru Real in Barcelona.


In dimineata meciului, Mourinho a aflat ca nu va putea conta pe Gonzalo Higuain, iar acesta va fi inlocuit, cel mai probabil, de Benzema.

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marclo - Khedira, Alonso - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Benzema

Statistica: 62 de victorii Barcelona, 30 de egaluri, 68 victorii Real Madrid.

Un alt aspect interesant al meciului va fi cu siguranta duelul dintre Leo Messi si Cristiano Ronaldo. Portughezul are o revansa de luat, iar cifrele din acest sezon il avantajeaza, el reusind 12 goluri, in timp ce Messi are cu doua mai putin.

Inaintea meciului, antrenorul Realului, Jose Mourinho, s-a plans de delegarea spaniolului Itturalde Gonzalez, pe care il considera un aliat al catalanilor.

Meciul va incepe la ora 22:00 si va fi transmis in direct de Onlinesport.ro.

Onlinesport


Barcelona - Real Madrid, cel mai mare Clasic in viata