La Liga

Barcelona castiga la Bilbao si trece in fata Realului

Victorie extrem de pretioasa pentru campioana FC Barcelona, sambata seara, in deplasare cu Athletic Bilbao, catalanii impunandu-se cu 3-1 (1-0) prin golurile marcate de Keita, Xavi si Busquets. Pentru gazde a punctat Gabilondo in chiar minutul 90. In urma acestui succes, echipa lui Guardiola a devansat pe Real Madrid in clasamentul din Primera.

Gazdele de pe San Mames au ramas cu un jucator mai putin pe teren incepand cu minutul 34, cand Amorebieta a fost eliminat.

Chiar si asa bascii au rezistat cu bine in fata catalanilor, Miguel San Jose ratand cea mai mare ocazie a gazdelor in minutul 50 cand mingea trimisa a intalnit bara.

Seydou Keita a deschis scorul cinci minute mai tarziu, cu un sut plasat la coltul lung, dupa ce mingea a mai trecut pe la Iniesta si Villa, ultimul avand o deviere de zile mari pentru mijlocasul din Mali aflat astfel la prima reusita in acest sezon.

Iuresul blaugrana a continuat si dupa alte doua minute Pedro a ratat o imensa ocazie dupa ce a ramas singur cu portarul advers.

Minutul 64 l-a gasit pe Anders Iniesta demarcat pe dreapta in careul basc, insa sutul mijlocasului catalan a intalnit bara.

Barcelona a facut 2-0 in minutul 74 dupa reusita lui Xavi Hernandez, care l-a invins pe Iraizoz cu un sut de la 20 de metri. Primul gol al sezonului si pentru internationalul spaniol.

Egalitatea numerica pe teren a fost restabilita in minutul 87, cand David Villa a fost eliminat pentru proteste.

Sperantele gazdelor s-au reaprins in minutul 90, dupa ce Gabilondo a trimis pentru 1-2 din interiorul careului mic. Avantul ofensiv al formatiei gazda a fost taxat dupa numai doua minute, Sergio Busquets inchizand tabela dupa un contraatac fulgerator.

Trei puncte de aur pentru Barcelona in duelul de la distanta cu Realul lui Jose Mourinho si catalanii s-au redresat dupa infrangerea cu Hercules Alicante.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Barcelona castiga la Bilbao si trece in fata Realului