La Liga

Johan Cruyff a devenit presedinte de onoare al clubului FC Barcelona

Olandezul Johan Cruyff a fost numit presedinte de onoare al gruparii FC Barcelona, la care a evoluat în perioada 1973-1978 si pe care a antrenat-o din 1988 pâna în 1996, a anuntat, vineri, directorul general al clubului spaniol, Joan Oliver, informeaza AFP.

Joan Oliver a precizat ca presedintele clubului catalan, Joan Laporta, a fost cel care a facut aceasta propunere, ea fiind aprobata, în unanimitate, de membrii Consiliului de Administratie.

"Consiliul de Administratie a apreciat ca Johan Cruyff îndeplineste toate conditiile, atât în calitate de fost jucator, antrenor, cât si fondator al unui model care a adus succese clubului în ultimii ani", a precizat Joan Oliver, care a adaugat ca functia nu implica "nicio responsabilitate executiva".

Cruyff, în vârsta de 62 de ani, si-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câstigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), dupa care s-a transferat la FC Barcelona, unde a înregistrat numeroase succese, printre care si câstigarea Ligii Campionilor în 1992.

Din noiembrie 2009, Johan Cruyff este selectionerul Cataluniei.

Mediafax



Johan Cruyff a devenit presedinte de onoare al clubului FC Barcelona