Serie A

Un nou scandal al meciurilor trucate tulbura fotbalul italian

Fundasul Andrea Masiello de la Atalanta a fost arestat dupa ce impotriva sa au fost aduse mai multe acuzatii de trucare a unor partide din sezonul trecut al primei ligi italiene.
Pe atunci la Bari, formatie care a si retrogradat din Serie A, Masiello este acuzat alaturi de alte noua persoane pentru implicare in mafia pariurilor sportive.

Procurorul Antonio Laudati a declarat pentru presa italiana ca in vizorul anchetei se afla cinci meciuri ale caror rezultate au fost stabilite dinainte in sezoanele 2009-2010 si 2010-2011. De pe urma acestora mai multi indivizi au ridicat sume impresionante de bani.

Printre meciurile aflate sub lupa procurorilor italieni se afla si meciul dintre rivalele locale Bari si Lecce din mai 2011, castigat de Lecce cu 2-0. Masiello si-a marcat in acea partida un autogol in minutul 80, iar la momentul jocului Bari era deja retrogradata in Serie B.

O alta partida suspectata de blat este cea dintre Bari si Bologna, castigata de formatia din sudul Italiei, in deplasare, cu scorul de 4-0. Meciul s-a jucat de asemenea in mai 2011. Lista continua cu Cesena-Bari 1-0, Udinese-Bari 3-3 si Bari-Genoa 3-0.

Mai mult decat atat, Atalanta - formatia pentru care evolueaza in prezent Masiello a fost implicata sezonul trecut in Serie B in celebrul scandal Calcioscommesse de meciuri trucate, in urma caruia jucatorul Cristiano Doni a fost suspendat trei ani si jumatate, iar clubul penalizat cu sase puncte la inceputul sezonului de Serie A.

Onlinesport


Un nou scandal al meciurilor trucate tulbura fotbalul italian