Serie A

Milan a castigat Supercupa Italiei

Campioana AC Milan s-a impus, sambata, cu 2-1 (0-1), in fata rivalei citadine Internazionale Milano in Supercupa Italiei, partida disputandu-se pe stadionul Olimpic din Beijing (China).
Pentru prima data in istoria competitiei aparute in 1988, Milan si Inter s-au aflat fata in fata, dar nivelul jocului a fost departe de asteptarile unei intalniri intre doua puteri ale fotbalului italian.

Cu un sistem 3-5-1-1 in care si-au gasit loc Cristian Chivu in linia defensiva, Dejan Stankovic, jucator care a acuzat o acidentare la ultimul antrenament, dar si Wesley Sneijder, anuntat de presa italiana ca si transferat la Manchester City, echipa lui Gian Piero Gamberini a dominat prima parte a jocului.

Chiar si asa prima ocazie a meciului a apartinut celor de la Milan, Robinho sutand peste poarta dupa ce a primit o pasa ideala de la Ibrahimovic.

Inter a deschis scorul in minutul 22 cu sansa, balonul sutat de Sneijder din lovitura libera intrand in poarta ezitantului Abbiati.

Jocul s-a schimbat pentru Milan in partea secunda si campionii au intors rezultatul in doar opt minute.

Mai intai Robinho l-a gasit excelent demarcat pe Seedorf in careul advers, iar acesta l-a depasit pe Chivu centrand in fata portii pentru finalizarea lui Ibrahimovic.

Doua minute mai tarziu (min.62) Pato a intrat in locul lui Robinho si cel poreclit 'ratoiul' a contribuit decisiv la golul victoriei formatiei sale.

Gasit excelent in partea dreapta, Pato a preluat precis si a sutat spre coltul lung. Mingea deviata in bara de portarul Julio Cesar a revenit in piciorul lui Boateng, care a indeplinit o simpla formalitate.

Inter a marcat in prelungirile intalnirii prin Eto'o, insa golul camerunezului a fost anulat, corect, pe motiv de offsaid.

Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Gattuso (Ambrosini 75), Van Bommel, Seedorf; Boateng (Emanuelson 81); Ibrahimovic, Robinho (Pato 62)

Inter: Julio Cesar; Ranocchia, Samuel, Chivu; Zanetti, Thiago Motta, Stankovic (Pazzini 74), Alvarez (Faraoni 63), Obi (Castaignos 81); Sneijder; Eto'o

Onlinesport


Milan a castigat Supercupa Italiei