Serie A

Mutu e inapoi: doua goluri decisive duminica seara

Cu o saptamana inainte ca Razvan Lucescu sa trimita faxurile de convocare pentru meciul cu Bosnia, Adrian Mutu a aratat ca nu a uitat sa joace fotbal. "Briliantul" a marcat de doua ori si a creat golul numarul trei al Fiorentinei in victoria de pe teren propriu, scor 3-0, cu Catania.
"M-am întors usor-usor. Fizic nu sunt înca la suta la suta, dar sper sa ajung în urmatoarele partide. Din acest moment mai sunt noua partide pâna la finalul sezonului si trebuie sa progresam. Nu vreau sa vorbesc despre un loc de cupe europene, deoarece ar putea sa ne poarte ghinion. Va trebui sa luam fiecare meci în parte si vom vedea la final unde am ajuns. Golurile de astazi mi le dedic mie si suporterilor Fiorentinei", a spus Mutu.

Desi la inceputul saptamanii presa din Italia a scris despre un diferend intre Mutu si Sinisa Mihajlovici, antrenorul sarb a trimis un nou mesaj de incredere la conferinta de presa. "Spun convins ca Mutu va marca", a spus Mihajlovici.

Mutu a ascultat indemnul atrenorului si, dupa un inceput de modest, in care mai mult s-a plimbat pe teren, si-a dat drumul la joc. A avut si noroc, insa si acesta face parte din joc.

Sansa i-a suras din nou lui Mutu in minutul 22, cand a reluat in plasa din doar patru metri cu o lovitura de cap, dupa ce Gilardino deviase perfect la coltul lung. A fost o simpla formalitate pentru Mutu, care a reusit astfel sa sparga gheata in acest an.

Peste doar trei minute, Mutu a reusit sa inscrie din nou. Nici de aceasta data nu i-a fost foarte greu, fundasii Cataniei avand un rol important. "Briliantul" a primit o pasa cadou din partea fundasilor adversi si a punctat cu spitul de la 15 metri, pentru un 2-0 neverosimil.

Mutu putea sa intre la pauza cu un hattrick in buzunar, insa a trimis putin peste poarta dupa o pasa ideala a lui Ricardo Montolivo, care il lasase in postura de unu la unu cu Andujar.

"Briliantul" nu a reusit un hattrick, insa a contribuit la cel de-al treilea gol al Fiorentinei. Mutu a plecat furtunos pe contraatac, a pasat catre Montolivo, iar acesta a continuat catre Gilardino, care a reusit sa inscrie. Montolivo era insa in ofsaid in momentul pasei lui Mutu, dar tusierul nu a vazut.

In cele din urma, Mutu a fost scos de pe teren in minutul 72, in aplauzele publicului, locul sau fiind luat de Vargas.

Fiorentina a castigat partida cu 3-0 si priveste linistita spre finalul sezonului din Serie A.

Onlinesport


Mutu e inapoi: doua goluri decisive duminica seara